Yüksekova'da fırtına evin çatısını uçurdu

Yüksekova'da fırtına evin çatısını uçurdu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkilerken, fırtına nedeniyle bir evin çatısı uçtu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic
İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Dağdibi köyünde dün gece saatlerinde kar yağışı ile beraber etkili olan tipi nedeniyle Devali Örbay'e ait evin çatısı uçtu. Olayı duyan köy muhtarı köylüler ile beraber olay yerine gidip evde bulunanları olası bir tehlikeye karşı evden tahliye etti.

Evden yaklaşık 50 metre uzaklığa uçan evin çatı ve keresteleri köylüler tarafından toplandı. Olayda yaralanan olmazken, evin sahibi Örbay yetkililerden yardım istedi.

‘ÇOCUKLARIM PERİŞAN OLDU'

Olayın gece saatlerinde meydana geldiğini belirten ev sahibi Örbay;'Evin üzerimize yıkıldığını sandık.  Çocukları ve kadınları komşulara yolladık. Ev de 6 kişi yaşıyoruz. İki kardeşim asker evin bütün yükü benim omuzlarımda, işsizim onaracak maddi durumum yok. Çocuklarım perişan oldu evin damı yıkık ve damlıyor. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz' dedi.

‘YARDIM TALEP EDİYORUZ'

Köy imamı Zübeyir Kırdan,'Bize gece yarısı saat 01.00 sularında haber verdiler. Arkadaşımızın evinin çatısı uçmuş. Biz de köylüler olarak toplandık elimizden geldiği kadarıyla yardım ediyoruz. Aileyi evleri onarılana kadar evlerimizde misafir edeceğiz.  Maddi durumu iyi değil yetkililerden yardım etmelerini talep ediyoruz' şeklinde konuştu.

‘KERESTE VE ÇATI 50 METRE UZAĞA KADAR SÜRÜKLENMİŞ'

Dün gece afet yaşadıklarını söyleyen Köy muhtarı Reşit Örbay,' Bizi gece yarısı arayıp haber verdiler.  Köylüler olarak toplandık gece buraya geldik, evdekileri komşulara gönderdik. Sabahta gelip çatı ve tahta parçalarını toplamaya çalıştık. Rüzgârın etkisiyle tahta ve kereste parçaları evden 50 metre uzağa kadar sürüklenmiş. Ağaçların tepelerine kadar uçurmuş.  Yetkililere ulaşmaya çalıştım bizi Aile ve Sosyal Politikalar ilçe müdürlüğüne yönlendirdiler oraya da dilekçemizi yazdık  keşif ekibi göndereceklerini söylediler haber bekliyoruz' dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.