Yüksekova'da gıda ve imalathane denetimi yapıldı

Yüksekova'da gıda ve imalathane denetimi yapıldı

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ilçede ortaklaşa denetim başlattı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa başlattığı denetimlerin bir hafta boyunca devam edeceği belirtildi. Ekipler yaptıkları denetimlerde Marketlerden başlayarak sırasıyla gıda satışı ve üretimi yapan pastane, cafe ve fırınlarda denetimlere devam edecek.

İlçe genelindeki gıda satışı ve üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetimlerde onlarca işyeri kontrol edildi. Denetim esnasında Marketlerde gıdaların son kullanma tarihleri incelenirken fırınlarda ise ekmeğin gramajı ve fırınların imalathane bölümleri ekipler tarafından kontrol edildi. Öte yandan genel temizlik, personel hijyeni, makine ve araç temizliği, çalışan personelin çalışma ve sağlık karneleri, iş yeri ruhsatı ile portör muayenelerini gözden geçirildi. Denetimler sırasında esnafın çoğunlukla sağlık kurallarına riayet ettiği gözlendi.

22345


Yapılan denetimlerle ilgili açıklamada bulunan, Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, “Bilindiği üzere ilçemizde uzun bir süre sokağa çıkma yasağı vardı ve bununla birlikte ilçemizde hem sağlık açısından hemde gıda satışlarında sıkıntılar yaşandı. Esnaflarımızın kendilerini yavaş yavaş toparlaması üzerine denetimlerimize bayram öncesi start verdik. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir şekilde alışveriş yapabilmesi için çabalıyoruz. Bu konuda esnafımız çok duyarlı davranarak kurallara uygun bir şekilde işlerine kaldıkları yerden devam etmektedirler. Bu konuda tüm esnafımıza teşekkür etmek istiyorum. Denetimlerimiz bayramdan önce başlayıp sonrasında da düzenli bir şekilde devam edecektir” dedi.

22346

22355

22362

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.