Yüksekova’da İlk Kez Kalp Pili Nakli Yapıldı

Yüksekova’da İlk Kez Kalp Pili Nakli Yapıldı

Yüksekova Devlet Hastanesinde, ilk kez hastaya kalp pili takıldı.

A+A-

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanları Dr. Gökhan Alıcı ile Dr. İrem Müge Akbulut tarafından yapılan ilk kalp pili ameliyatı başarıyla tamamlandı. 

İlk önce kalp krizi geçirdiğini söyleyen Avcı, “ Bypass ameliyatı oldum, ondan sonra hastaneye muaneye geldim. Doktorlar pil takılacak dediler. Ben de kabul ettim. Rahatsızlığım nedeniyle beni yatırdılar. 5 gün önce hastanede kalbime pil taktılar. Şuan çok iyiyim, hocalarımın elleri dert görmesin” dedi.

Şuan hiç bir sıkıntısının olmadığını belirten Avcı, “Burada yapılan ilk ameliyat benimle gerçekleştirildi. Acılışını ben yaptım, bundan da mutluyum. Doktarlar çok iyi. Van'a Ankara'ya gideceğimiz gerekirken hemen yanı başımızda olan hastanemizde böylesi ameliyatın yapılması bölge halkı için bir velinimettir" dedi.

Ameliyatı yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gökhan Alıcı ise, "Doktor Müge hanımla beraber, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Hastamızın genel durumu iyi. İnşallah bugün taburcu edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alıcı, yaptığı açıklamada, "Yüksekova Devlet Hastanesinde bir yıla yakındır çalışmaktayım. Kardiyoloji uzmanı doktor Müge hanımla beraber enjeksiyon-fraksiyon düşük kalp yetmezliği olan bir hastamıza kalp pili nakli yaptık. Normalde ilçe hastanelerinde pek çok uygulanamayan bir yöntem. Çalıştığım bir yıl boyunca hastaların bir şekilde mağdur olduğunu gördük. Van ilçeye çok mesafeli olduğu için biz de burada bu işlemi yapma kararı aldık" şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.