Yüksekova'da kadınlar günü etkinliği

Yüksekova'da kadınlar günü etkinliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Zagros iş Merkezi'nde bulunan Metro Kafe'de bir etkinlik düzenlendi.

A+A-

Şölene HDP ve DBP'li kadınlar, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Zelal Yerlikaya, Görevden alınan Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay ile Barış Anneleri ve yüzlerce kadın katıldı.

Kadınlar yöresel kıyafetleri ile katılımda bulunduğu şölen halayla başladı. Şölende HDP PM üyesi Zelal Yerlikaya, Hakkari Milletvekilli Selma Irmak'ın gündermiş olduğu mektubu okudu. Yerlikaya'nın okuduğu mektupta Irmak, "8 Mart direniştir, kadının özgür olduğu gündür, iktidarların gerilediği gündür. Bu gün Ortadoğudaki kausun sebebi kadının özgür olmamasıdır. Kadın toplumun hakikatidir. Kadın özgür olmassa toplumda özgür olmaz. Kadının direnişi AKP'yi gerilettiği için sürekli kadın hedef haline getirildi. Bundan dolayı kadın kurumları kapatıldı. Çok sayıda kişi tutuklandı." ifadelerini kullandı.

3_3

Yerlikaya'nın okuduğu mektubun ardından HDP Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik konuştu. Birlik, "Kadın yaşamı inşa ettiği için cezevlerine konuldu. Şunda Dünya kadınları Kürt kadınların öncülüğünde bir mücadelle yürütüyor. Kürt kadınları toplumun her alanından direnişi ortaya koymuştur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından salonu dolduran kadınlar Koma Xezal ve Koma Azad'ın şarkıları eşliğinde halay çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.