Yüksekova'da ‘Kadınlarımız İçin Bir Aradayız’ etkinliği

Yüksekova'da ‘Kadınlarımız İçin Bir Aradayız’ etkinliği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği ile Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği tarafından 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü kapsamında ‘Kadınlarımız İçin Bir Ar

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçenin İpek yolu üzerinde bulunan Marina Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler,İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Volkan Gürler,İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Pınar,Aile Destekleme Merkezi Müdürü Zübeyde Özcan,kurum amirleri,Ankara'da bulunan Kadınları Toplumsal Destekleme Başkanı Müjgan Erdem,Ankara Barosu Avukatların'dan Şadan Tutumlu ve çok sayıda kadın katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha Sonra Dernek Başkanlarının yaptığı konuşmalarla program devam etti.

Program açılış konuşmasını ilk olarak Yüksekova Sosyal Etki ve Kültür Derneği Başkanı Esengül Özcan yaptı.foto (14)_1Özcan,”Geliştirdiğimiz ortak projemizin ilk faaliyetinde Sayın Müjgan Erdem ve Avukat Şadan Tutumlu'nun bilgi ve deneyimlerini ilçemiz kadınları ile buluşturarak, projemizin açılışını hem güçlü bir şekilde hem de programımızı Cumhuriyetimizin biz kadınlara kazandırdığı seçme ve seçilme hakkının veriliş yıldönümünde gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

İki Dernek açtıklarını belirten Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Hatice Temir ise,” Derneklerimiz sıkıntılarımızı anlatmaktan ziyade, konularımıza çözüm arayışları içerisinde nasıl bulunabiliriz diye düşündük. Derneklerimizin bu konuda sizlere çok ihtiyacı var” dedi.

Düzenlenen etkinlik için dernek yöneticilerine teşekkür konuşması yapan, Aile Destek Merkezi Müdürü Özcan, etkinliğin düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür etti.foto (21)Ardından söz alan Kaymakam Kendüzler, kadının hayatımızda ki yerine değinerek, “Toplumumuzun yapısı, çekirdeği aileden oluşuyor. Ailelerimiz ne kadar sağlam, ne kadar iyi, ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar sağlam güçlü ve iyi bir toplum olur” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Kendüzler,”Aile anne ve babadan oluşur. Daha ziyade anneden oluşur, hepimiz birer annenin evlatlarıyız. Buradaki herkes birer annenin evladıdır. Dünyada karşılıksız tek sevgi anne-çocuk sevgidir. Menfaatsiz ve karşılıksızdır. Geçtiğimiz haftalarda öğretmenler gününü kutladık. Ancak ilk öğretmenimiz annelerimiz, annelerimizin kucağında biz dünyayı tanıyoruz, dünyaya ilk annelerimizin bakış açısıyla bakıyoruz. Cumhuriyetimizin kurulmasıyla özellikle 1930 yılında kadınlarımıza belediye seçimlerine girme hakkı verildi. 1933'te kadınlara muhtar olma hakkı verildi. Bu gün yıldönümü kutladığımız 5 aralık 1934'te kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu duygu ve düşüncelerle bu günde tekrar dernek yöneticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra program, Atatürk ilk ve ortaokul öğretim öğrencilerinin folklor gösterisi ile devam etti. Seslendirilen Kürtçe-Türkçe şarkılar eşliğinde kadınların halayı ile program son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.