Yüksekova'da kapalı köy yolları açılıyor

Yüksekova'da kapalı köy yolları açılıyor

Kar nedeniyle kapalı köy yollarının açılması için Hakkari il özel idaresine bağlı Yüksekova şantiye şefliği ekipleri hummalı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreyi bulduğu Yüksekova'da kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarına devam eden ekipler, günlerdir kapalı olan Kandilli (Anüre) köy yolunu 3 saatlik bir çalışmanın ardından tekrar ulaşıma açtı.

İlçeye yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan köy yolunun uzun bir aradan sonra tekrar ulaşıma açılaması köylüleri sevindirdi.

“İLÇE İLE BAĞLANTIMIZ KOPUYOR”

15 hane olan ve 120 nüfusun yaşadığı köyde, köylüler günler sonra yollarının açılmanın sevincini yaşadı.

Köy sakinlerinde Cahit Daşdelen, “Günlerdir yollarımız kardan kapalı, Kış yiyeceklerimizi kar düşmeden önce temin ediyoruz. Kar yağdıktan sonra getirmemiz imkansız oluyor, Kar yağdıktan sonra ilçe ile bağlantımız kopuyor” dedi.

“HASTALARIMIZI KIZAKLARLA İNDİRİYORUZ”

Daşdelen, 2 buçuk aydır yollarımız kapalı yolların açılmasını bekliyorduk. Yeni bugün yollarımız açılmaya başladı.  inşallah bundan sonra sürekli yollarımızı açarlar dedi. Dağdelen, Burada günlük yaşantımız hayvancılıkla uğraşıyoruz, zaman zaman hastalarımız oluyor, hastalarımızı kızaklarla aşağıya yani ana yolla indiriyoruz. Doğum hastası olan kadınları ise aynı şekil de kızakla hastaneye kaldırıyoruz şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.