Yüksekova'da Kar Kepçe Boyunu Geçti

Yüksekova'da Kar Kepçe Boyunu Geçti

Hakkari Yüksekova'da İran sınırındaki Esendere beldesinde, kar kalınlığı yer yer 5 metreyi geçti.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - İlçe merkezinde 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 5 metreyi geçti. İş makinelerinin boyunu aşan kar kalınlığı, ekiplerin işlerini daha da zorlaştırıyor.

Karla mücadele çalışmalarını sürdüren Esendere Belediyesi karla mücadele ekipleri, yüksek kesimlerde 5 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen kapanan mahalle yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar esnasında bazı bölgelerde çığ tehlikesi riskine karşı temkinli davranan ekipler, İş makinelerinin boyunu geçen kar kalınlığı karşısında ise zorluk yaşıyor.Karla mücadele çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu,"Maddi imkansızlıklara rağmen halkımızın sıkıntıda kalmaması için tüm imkanlarımızı seferber ederek, geceli gündüzlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyemizin iş makinesi  etersizliğinden dolayı piyasadan kiraladığımız iş makineleriyle Halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz"dedi.

Başkan Büyüksu,"Geçtiğimiz günlerde etkili olan ve halen aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışıyla beraber beldemizde bir çok mahallemizin yolu ulaşıma kapandı. Bununla beraber ekiplerimizi seferber ederek, tüm mahalle yollarımızı ulaşıma açtık. Ancak yüksek kesimlerde bulunan bazı yollarımızda yer yer kar kalınlığı 5 metreyi buluyor. Buna rağmen vatandaşımızın ulaşımının sağlanması için ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.