Yüksekova'da karne sevinci

Yüksekova'da karne sevinci

Yüksekova ilçesinde okulların yarıyıl tatiline girmesinden dolayı yaklaşık 30 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicİlçenin İpek Yolu üzerindeki Av. Serdar Altun İlkokulunda düzenlenen karne törenine katılan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, öğrencilerle yakından ilgilenerek karnelerini dağıttı.

Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, devletin herkese her türlü desteği sağladığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün insanların sığındığı bir devlet olduğunu aktaran Kaşıkçı, "Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Biz ülkeyi idare derken bu çocuklar adına idare ediyoruz. Biz emanetçiyiz. Emaneti çocuklarımıza vereceğiz. Madem emaneti çocuklarımıza vereceğiz o zaman bu çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz, iyi eğitmeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtılırken, bazı öğrencilere madalya verildi.

Öğrenciler ise karne almaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Törene, 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Vekili Tuğgeneral Erdoğan Baykal ve Kurmay Başkanı Piyade Albay İsmail Uzkalan, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, öğretmen ve öğrenciler ile öğrenci yakınları katıldı.

Öte yandan ilçenin diğer eğitim kurumlarında da, öğrencilere karne dağıtıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.