Yüksekova'da katarakt ameliyatına başlandı

Yüksekova'da katarakt ameliyatına başlandı

Yüksekova Devlet Hastanesine alınan tam donanımlı cihazla ilk kez katarakt ameliyatı yapıldı.

A+A-

fotoicYüksekova Devlet Hastanesi göz hastalıkları ünitesine alınan tam donanımlı lazer cihazıyla hastalar, katarakt ameliyatı olmaya başladı.

Daha önceleri ameliyat için Van başta olmak üzere çevre illere gitmek zorunda kalan hastalar, hastaneye alınan tam donanımlı cihazla bu sıkıntıdan kurtuldu.

Ülke genelinde çok az sayıda hastanede bulunan cihazla uzman doktorlarca kısa sürede katarakt ameliyatı olan hastalar, ilçede tedavi görmenin mutluluğunu yaşıyor.

Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ahmet Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede özellikle yaşlılarda görülen katarakt hastalığının tedavisinin artık ilçedeki devlet hastanesinde yapılacağını söyledi.

Eksiklerin giderilmesiyle hastanede daha kaliteli hizmet verdiklerini belirten Şen, "Hastanemize yeni bir cihaz aldık.  Türkiye'deki birçok cihazdan iyi olan bir cihaz getirildi. İki göz uzmanımız bu cihazlarla ameliyata başladı. Daha önceden hastaların ameliyat için Hakkari ya da Van'a sevk oluyordu. Şu an hastanemizde bu ameliyatlar yapılmakta" diye konuştu.

Göz Hastalıkları Opr. Dr  Orhan İlim ise katarakt ameliyatının ilçede ilk kez yapıldığını söyledi.

İlim, şöyle devam etti:

"Bu hastalıklara en yeni cihazla en güncel tekniklerle başladık. İki haftadır ameliyat olması gereken hastalarımızı alıyoruz. Ameliyat yaklaşık bir saat sürüyor. Hastayı bir gün hastaneden tutuktan sonra taburcu ediyoruz. Bu tür ameliyatların Yüksekova şartlarında yapılıyor olması oldukça önemli. Özellikle kış nedeniyle hastalar zorlanıyordu. Burada ameliyatların başladığını duyan birçok Yüksekovalı randevularını iptal edip buraya geldi. İnşallah çevre ilçelere de yardımcı oluruz."

Katarakt ameliyatı olan Esmihan Erin ise ilçede tedavi görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erin, "Katarakt ameliyatının burada gerçekmesi bizi çok sevindirdi. Eskiden Van'a gitmek zorunda kalıyorduk. Bu hizmet bizim için çok önemli. Allah bu hizmeti bize sağlayan herkesten razı olsun" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.