Yüksekova'da kayıtlı öğrenci sayısı büyük düşüş yaşadı

Yüksekova'da kayıtlı öğrenci sayısı büyük düşüş yaşadı

Üç aylık tatilin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaparkan, Yüksekova'da eğitim gören öğrenci sayısı geçen sene 33 bin iken, bu sene 26 bine düştü.

A+A-

2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de okulun ilk gününde bazı öğrenciler okula giderken, kayıtlı öğrenci sayısı büyük düşüş yaşadı. 

İlçede geçen sene 33 bin öğrenci eğitim görürken, sokağa çıkma yasağı ile beraber birçok ailenin ilçeden göç etmesi ile kayıtlı öğrenci sayısı bu sene 26 bin civarında kaldı. 

Çatışmalardan dolayı 11 okulun kullanılamaz hale geldiği ilçede, 35 okulda eğitim verilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede 2 okula FETÖ gerekçesi ile el konulurken, söz konusu okullar Cumhuriyet İlk - Orta Okulu ve Atatürk Anadolu Lisesi olarak eğitim verecek.

1 ay içinde 4 okulun daha faaliyete geçireleceğini söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çatışmalarda kullanılamaz hale gelen okullarda okuyan öğrencilerin tespit edilip, bu öğrencilerin servisler ile okullara götürüleceğini belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.