Yüksekova'da köylüler yetkililerden destek bekliyor

Yüksekova'da köylüler yetkililerden destek bekliyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Bölük köyünde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar yeteri kadar verim elde edememekten şikayetçi. Köy sakinleri işsizliğin fazla olduğu ilçede herhangi bir fabrika olmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicYüksekova ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan yüz haneli ve yaklaşık beş yüz nüfuslu Bölük köyünde, köy sakinlerinin büyük kısmı çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyor. İlçede ve köyde ekonomik faaliyetlerin kısıtlı olmasından dolayı çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmak zorunda olduklarına kaydeden köy sakinleri, hayvancılıktan yeteri kadar verim alamadıklarını ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.videoicKöylüler, yıl boyunca sadece hayvancılık ve tarımla uğraştıklarını, buna rağmen istekleri kadar gelir elde edemediklerini söylüyor. Geçim kaynaklarının kısıtlı olduğu köyde, vatandaşlar ilçede fabrikaların açılmasını, hayvancılık dışında daha farklı iş olanaklarının sağlanmasını talep ediyor.

“YETKİLİLER ÇİFTÇİYE DESTEK VERSİN”

Köy sakinlerinden Celil Şener, "Saat 6'da kalkıyoruz, sabah erkenden koyunların içine geliyoruz. Yazın biçtiğimiz otları kışın hayvanlarımıza veriyoruz. 2-3 kilometre köyün dışında yazın ot biçiyoruz ve orada stokluyoruz, kışın da kızaklarla aşağı indiriyoruz. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz, İş yok, güç yok Yüksekova'da fabrika yok, iş imkanı yok. Mecburen bizler de hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ne sigortamız var, ne sosyal bir geleceğimiz. 100'e yakın koyunumuz var, koyunların sütünü yazın satıyoruz, kışın da peynir yapıp toprağa gömüyoruz. Sütten fazla kaldığı zaman sütçüye satıyoruz. Daha fazla et üretmemizi, daha fazla süt üretmemizi istiyorlarsa, yetkililer çiftçiye destek versin" şeklinde konuştu.

“GEÇİMİMİZİ BU ŞEKİLDE YAPIYORUZ”

Köy sakinlerinden M. Salih Dinçer ise, "Hayvancılıkla uğrışıyoruz. Hepimiz çiftçiyiz. Koyun besliyoruz, işimiz çok zor, yazın ot biçiyoruz çok büyük eziyet görüyoruz. Bugün hayvancılık ve çiftçilik yerine ilçemizde fabrikalar olsaydı, gençlerimiz istihdam edilseydi, bu bizim için daha kazançlıydı. Geçimimizi bu şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.