Yüksekova'da köyün elektrikleri kesilince hastalar zor durumda kaldı

Yüksekova'da köyün elektrikleri kesilince hastalar zor durumda kaldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmaması nedeniyle yaşanan gerginlik ve ardından 4 köy ve 2 mezranın elektriklerinin kesilmesi, bazı hastaları zor durumda bıraktı.

A+A-

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, 3 gün önce Ünlüce Köyü'nde gelerek sayaç denetiminde bulundu. Büyükçiftlik beldesine bağlı Ünlüce köyüne gelen VEDAŞ ekipleri, evlerde bulunan sayaçları, köydeki elektrik direklerine asmak istedi. Köylülerin buna karşı çıkması üzerine de taraflar arasında gerginlik çıktı. Köylüler, ekiplerinin beldeden gitmesini istedi. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarmanın müdahalesi üzerine gerginlik sona ererken,  VEDAŞ ekipleri ise sayaç probleminin devam ettiği Kadıköyü, Adaklı, Ünlüce ve Köprücük köyü ile 2 mezranın elektriklerini kesti. 

Köylere 3 gündür elektrik verilmezken, bu durum. Köyde yaşayan bazı hastaları zora soktu. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük köyünde yaşayan asıtım hastası 61 yaşındaki Mehmet Salih Demir ile Koah hastası 72 yaşındaki Güli Çelik, büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Asıtım hastası Demir, 3 yıldır hasta olduğunu ve elektrikle çalışan buhar makinası kullandığını belirterek, "İlaçlarımı devlet veriyor. Ancak sık sık buhar makinasına ihtiyaç duyuyorum. Elektirik olmadığı için de kullanamıyorum. Kısa zamanda elektrikler verilmezse ölürüm. Köyün bu sorununun da çözülmesini istiyoruz. 100 hanenin bulunduğu köyde bazı ailelerin yiyecek ekmeği yok" dedi. 

Koah hastası Güli Çelik de nefes almasının makinalara bağlı olduğunu, bu nedenle köyün elektiriğini bir an önce verilmesini istediklerini söyledi. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.