Yüksekova’da Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Yüksekova’da Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışması düzenlendi.

A+A-

Yüksekova Merkez İhsaniye Camisi'nde düzenlenen Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasına 3, Ezanı Güzel Okuma yarışmasına 3 ve Hafızlık Yarışmasına ise 2 öğrenci katıldı. Açılış konuşmasını Yüksekova İmam Hatip Lisesi Müdürü Cahit Onat yaptı.

Onat, “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitimin Genel amaçların doğrultusundan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterliliklerini artırmak ve sosyal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla her yıl geneleksel olarak düzenlenen Genç Sedalar Kuran-ı kerimi güzel okuma Kuran'nın geç muhafızları hafızlık ve genç Bilaler Ezan okuma yarışmasının Yüksekova İmam Hatip Lisesinin mihmarlarından gerçekleşmiştir” dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anadolu İmam Hatip liselerarası Genç Seda Kur'an-ı Kerimi ve Genç Bilaller ezanı güzel okuma yarışmasının jüriliğini, Yüksekova Diyanet İşlerinde görevli vaiz Eyyüp Babat yaptı.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rıdvan Düzen, Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma yarışmasında ise jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda, Harun Kaya, Hafızlıkta ise Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Malik Çiftçi seçildi. Yarışmada dereceye girenlerin öğrencilere çeşitli hediyeler verilidi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.