Yüksekova'da mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Yüksekova'da mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 9 araçtaki 30 kişi, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

A+A-

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Adaklı köyünde, rahatsızlanan yakınlarını hastaneye ulaştırmak için yola çıkan 9 araçtaki 30 kişi, tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. Araçları kara saplanan ve tipi nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar, uzun uğraşlara rağmen saplandıkları yerden çıkamayınca, durumu yetkililere bildirdi.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri bir saatlik çalışması sonucu mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Kara saplanan araçları iş makinesi yardımıyla çıkaran ekipler, vatandaşların ilçeye ulaşmasını sağladı.

Mahsur kalan vatandaşlardan Evliya Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tipi nedeniyle 4 saat yolda mahsur kaldıklarını belirtti.

Zor anlar yaşadıklarını aktaran Soydan, "Kar kalınlığı bir metreyi aştı. Yollar tipi nedeniyle hemen kapanıyor. Bizler de hastamızı hastaneye ulaştırmak için yola çıkmıştık ama yolda tipiye yakalandık. Araçlarımız kara saplandı. Çok güçlük yaşadık ve üşüdük. Durumu yetkililere bildirdik. Allah onlardan razı olsun. Yolu açarak bizleri kurtardılar" ifadelerini kullandı.

Tipi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten İsmet Şahin ise tipinin araçlarından çıkmalarına dahi engel olduğunu kaydetti.

Şahin, "Evden çıkarken hava iyiydi ama yolda tipiye yakalandık. Dört saat mahsur kaldık. Tipi nedeniyle zor anlar yaşadık. Bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz" diye konuştu./aa

001_23002_14003_5

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.