Yüksekova'da Market ve Bakkal Denetimleri devam ediyor

Yüksekova'da Market ve Bakkal Denetimleri devam ediyor

Yüksekova Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler; Fırın, Lokanta ve imalathane denetimlerinin yanında bu günde halkın sağlıklı gıda tüketmesi, sağlıklı ortamlarda hizmet ve satışların yapıl

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, paketli gıdaların son kullanma tarihleri ve et reyonları kontrol edildi.

Öte yandan son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan bakkal ve marketler hakkında tutanak tutulurken, son kullanma tarihi geçmiş gıdalara da imha edilmek üzere el konuldu. Rutin olarak yapılan çalışmalar sonucu el konulan gıdalar Zabıta Müdürlüğü ekibi tarafından ilçenin şehir çöplüğünde yakılarak imha edildi.

Yapılan denetimlerle ilgili kısa bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Süleyman Dikçe, “Halk sağlığı ve güvenli alışverişin yapılması adına başlatmış olduğumuz bu denetimler rutin olarak devam etmektedir.

Halkımızın da çok dikkatli ve hassas olması gerekiyor, alışveriş yaptıklarında gıdaların son kullanma tarihlerine baksınlar istiyoruz. Son bir haftadır ekiplerimiz birçok market ve bakkalı denetledi. Tarihi geçmiş gıdalara imha etmek üzere aldık bu günde ekiplerimiz tarafından ilçemizin şehir çöplüğünde imhalarını gerçekleştirdik.  Ayrıca söz konusu iş yerlerine tutanak tuttuk. Bizim esnafımızdan da ricamız bu konuda hassas olmaları ve gerekli kontrolleri kendileri yapmalarıdır. Halkımız sağlık konusunda sıkıntı çeksin istemiyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar tüm sıklığıyla devam edecek” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.