Yüksekova’da modern ışıklandırma sistemi devreye girdi

Yüksekova’da modern ışıklandırma sistemi devreye girdi

Yüksekova'da belediye tarafından çalışmaları başlatılan modern aydınlatma sistemi, bu akşam itibariyle devreye girdi.

A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde belediye tarafından başlatılan modern aydınlatma sistemi çalışmaları sona erdi. Çalışmaların sona ermesiyle beraber 3 gece test denemesi yapıldı. Test denemesiyle tüm eksikler giderilirken, bu akşam itibariyle ışıklandırma sistemi devreye sokuldu.

Işıklandırma sisteminin devreye sokulması için İpekyolu Caddesi Sabancı Kavşağında tören düzenlendi. Kar yağışı altında düzenlenen törene Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ramazan Kendüzler, 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Hakkari eski milletvekili Esat Canan, AK Parti Belediye Başkan adayı Teoman Zeydan, STK temsilcileri, kurum amirleri katıldı.Törende konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ramazan Kendüzler, “Hayırlı uğurlu olsun. İlçemizin kronikleşen alt yapı sorunu halledilmiştir. Biz ışıl ışıl 216 tane ışıklandırma direğimizi 7 kilometrede İpek yolu caddesinde, Esendere yolunda Şemdinli yolunda ve Cengiz Topel Caddesinde vatandaşlarımızınhizmetine sunuyoruz. Ben bu yatırımlarda emeği olan Sayın İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Valimize ve bütün yetkililere şükranlarımı sunuyorum. Yüksekovalı vatandaşlarımıza sabırla direklerin dikilmesini bekledikleri için teşekkür ediyorum. Ve sonunda bu yatırımı hak ettiler. Direkleri Türk bayrağının yanı sıra yerel motifler ile de süsledik” dedi.

Kaymakam Kendüzler, ışıklandırma sisteminin 4 milyon Türk Lirasına mâl olduğunu söyledi. Kaymakam Kendüzler'in konuşmasının ardından aydınlatma sistemine elektrikler verilerek aydınlatma sistemi devreye sokuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.