Yüksekova'da öğretmen ve vatandaşlar mahsur kaldı

Yüksekova'da öğretmen ve vatandaşlar mahsur kaldı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'den ilçe merkezine gelen bir grup öğretmen ve vatandaş yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 2 saat boyunca yolda mahsur kaldı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM fotoic

Öğretmen ve vatandaşlar, kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekiplerinin 1 saat süren çalışmasının ardından kurtarıldı. Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler Köyü'nden özel araç ve servis araçlarıyla yola çıkan 6 öğretmen ve 24 vatandaş köyden 5 kilometre uzaklaştıktan sonra Ova mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipiye yakalandı.videoicRüzgârın etkisiyle karın yolu kapatması üzerine 8 araç yolda mahsur kalınca araçta bulunan vatandaşlar ve öğretmenler telefonla kaymakamlığa ulaşarak yardım istedi. Bunu üzerine Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekipleri greyder ve kepçeden oluşan 2 araçla hemen yola çıktı. Yaklaşık 1 saat süren karla mücadele çalışmasının ardından öğretmen ve vatandaşlar bulundukları bölgeden kurtarılarak ilçe merkezine getirildi.

 Yolda mahsur kalan Dedeler Köyü İlk okul öğretmeni Halime Taşçı, yolda büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Taşçı, "İlçeye doğru gelirken tipiye yakalandık. 2 saat boyunca yolda kaldık. Tipiden dolayı ilerleyemedik. Köyden de yardıma gelenler oldu. Aracımızı kara saplandığı yerden çıkaramadık. Greyderlerin gelmesi ile de kurtulduk. Her koşulda eğitim ve öğretime devam etmeye çalışıyoruz. Buralar bize emanet. Zor koşullarda olsa eğitim mücadelemiz devem edecek." dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.