Yüksekova’da Patates Satışları Başladı

Yüksekova’da Patates Satışları Başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, havaların soğumasıyla beraber kış hazırlıklarına başlayan vatandaşlar, patates ve kuru soğanları stok etmeye başladı.

A+A-

Yüksekova'da havaların soğumasıyla beraber vatandaşlar, kışlık yiyeceklerin vaz geçilmesi olan patates ve kuru soğanları stoklamaya başladı. Kışlık için evlerine çuvalarla patates ve soğan stokluyor.

vatndaşların, kışa hazırlığı sadece yakacakla sınırlı kalmıyor.  Kış mevsimi boyunca en sık tüketilen ürünlerden olan patates, havaların soğumasıyla birlikte evlere artık çuvallarla girmeye başladı. Kışlık patatesin çuval işi olarak satılmaya başlandığı, semt pazarlarını bile artık çuval çuval dizilen patates ve kuru soğanlar süslüyor.

Patates satıcılarından Yasin Çoğaç, "Yılların değişmez geleneğinin kışlık patates ve kuru soğan stoklamak olduğunu belirterek, önceleri kış mevsiminde patates bulunmazdı. İnsanlar, tonlarca patatesi alır evlerindeki kilerlerde istiflerler. İnsanlar kış mevsiminde çok yüksek fiyatlardan tüketmek yerine, artık patatesinide, soğanınıda, kış öncesinde stoklayıp kışın tüketmeyi tercih ediyor" denildi.

KIŞLIK PATATES ÖNCE TEST EDİLİYOR

Tevfik Değirmenci, "patates satın almadan önce test edilir. Vatandaş birkaç kilo alır ve evine götürerek bu patatesi hem haşlar, hem de kızartır. Eğer patates haşlandığında sulanmıyorsa ve içi parlak kum taneleri gibiyse, o patatesi kesinlikle kaçırmaz. Ama haşlanmış olan patatesin içi sulanmış ve üstelik bir de şeker tadıyorsa, o patatesten uzak kaçılmalı, çünkü o patates kışın ortasını bile görmeden zayi olur gider". dedi. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.