Yüksekova’da Renkli Eller Sanat Atölyesi açıldı

Yüksekova’da Renkli Eller Sanat Atölyesi açıldı

Yüksekova’da kadın kursiyerlerin eğitim aldığı Renkli Eller Sanat Atölyesi, düzenlenen tören ile açıldı.

A+A-

YÜKSEKOVA – Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kadınların 3 dalda kurs gördüğü Renkli Eller Sanat Atölyesi açıldı. Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği öncülüğünde kurulan atölyenin açılış törenine;  Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın eşi Sevim Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Muammer Alper'in eşi Şafak Alper, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Dünya ve Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Fatih Arslan, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesiminin ardından katılımcılar kursiyerlerin el emeği ürünlerini inceledi. Kursiyerlerin yaptıkları ürünler büyük beğeni aldı.

Programda ilk olarak konuşan Yüksekova Kadınları Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği Başkanı Hatice Temir, katılımcılara teşekkür ederek, “Sabancı Vakfı'ndan hibe desteği alan Yüksekova'da Kadın Olmak projemiz kapsamında sahaya inip analizler yaptık. Ve kadınlardan bu yönde talepler aldık. KAMER Vakfı'ndan makine desteği almıştık. Biz de kadınları üretime kazandırmak için bu projeyi yaptık. Dernek ekibi olarak bu atölyeyi açtık. Şuan 3 dalda kadınlara kurs veriliyor. Okuma-yazma, seramik biçimlendirme ve resim kursları var. Bizi yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Ardından konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın eşi Sevim Akbıyık, “Bizler kadınların hayatın her alanında varlık göstermesini, özellikle ekonomik alanlarda faaliyet göstermesini istiyoruz. Kadınların nitelikli işlerde çalışmaları, onları güçlendirmenin yanında aynı zamanda toplumda da bilinç arttırıcı rol etkisi göstererek ailelerin de güçlenmesine sebep olacaktır. Bu da ekonomik ve sosyal kalkınmayı beraberinde getirecektir. Kadının ekonomik faaliyette bulunmasıyla ailelerin gelir düzeyinin yükseldiğini, kadınların yeteneklerini geliştirerek yoksulluğu önüne geçtiğini görmekteyiz. Sevgili kadınlar, bir şeyler başarmak için süper güçlere ihtiyacınız yok. Herkesin emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.Daha sonra söz alan Dünya ve Anadolu Dernekleri Toplumsal Destekleme Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem, “Ben kadınlarımızla gurur duydum. Burada kadınlar atölyesi açılacak. İlk etapta 300 kişi işe alınacak. Bu bizim gurur kaynağımız oldu. Erkeklerin, kadına destek vermesini çok istiyorum. Bugün atölyede okuma yazma öğrenen kadınlar gördük. Mutluluğumu anlatamam size. Herkese çok teşekkür ederim” sözlerini kullandı.Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Osman Doğramacı da, “Yüksekova ile ilgili her türlü projenin arkasındayız. Yüksekova'nın kalkınmasında  kadının rolü ve kadının eli olmalı. Her alanlarda kadınlarımızı destekleme noktasında beraber çalışıyoruz. Kadın projelerimiz var. Burayı gördükten sonra farklı projeler de yapmayı düşünüyoruz. Yakın zamanında ilçemizin 5 mahallesinde kadınlarımızı bir çatı altında toplayacak ve kadınlarımızın her alanda gelişmesine katkı sağlayacak bir proje başlatıyoruz. Kadınların hayata gişirini sadece istihdam olarak görmüyoruz. Kadınlar hayata girdikten sonra aslında toplum değişiyor. Çünkü ben toplumun en küçük bireyinin aile değil, kadın olduğunu düşünüyorum. Bir kadın bir aile demek. Bir aile bir toplum demek. İnşallah bu süreç güçlenerek ve kişilerin sayısı artarak daha kaliteli sürece dönüşecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara kokteyl ikram edildi. Kursiyerler tarafından atölyede açılan kermes de yoğun ilgi gördü.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.