Yüksekova'da son 50 yılın en sıcak kışı

Yüksekova'da son 50 yılın en sıcak kışı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar kahvehane önlerine akın ederek güneşli havanın tadını çıkardı.

A+A-

Soğuk ve yağışlı hava birçok bölgede hayatı olumsuz etkilerken, son 50 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Yüksekova'da vatandaşlar, sıcak havanın tadını çıkarıyor. Kış mevsiminde kapalı alanlarda oturan vatandaşlar, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı kendilerini dışarı attı.

Kahvehane önlerine bırakılan sandalyelerde oturan vatandaşlar, bu mevsimde böyle bir sıcaklığın olmasına şaşırdıklarını belirtti. İlk kez bu ayda böyle bir hava sıcaklığı gördükleni söyleyen Hamit Aydın, "Önceki yıllarda Yüksekova 10 Kasım da karla buluşuyordu.

Bu yıl yılbaşına rahat ve güzel bir havada giriyoruz. Böyle karsız bir hava çok nadir görülüyor. Bu aylar devamlı karlı geçmiştir. Soğukların daha önce -30 dereceye kadar düştüğünü gördük. Kardan dolayı yollarımız kapanırdı. Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarına kadar kar yerden kalkmazdı. Yağan karı eritip hayvanlara su diye içirirdik. Hayvanlar bu aylarda çıkamazdı dışarıya." dedi 

Kahvehane önlerine bırakılan sandalyelerde güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlar, bu mevsimde havaların soğumaması ve karın yağmamasısını düşündürücü bulduklarını, bunun da iklim değişikliğine bağlı olduğunu söyledi. 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.