Yüksekova’da Yeni Zelanda katliamı için gıyabı cenaze namazı kılındı

Yüksekova’da Yeni Zelanda katliamı için gıyabı cenaze namazı kılındı

Yüksekova'da, EĞİTİM-BİR-SEN Yüksekova şubesi tarafından geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısı yapılan basın açıklaması ile kınandı.

A+A-

Merkez İhsaniye camisinde ikindi namazı ardında Yeni Zelanda'da terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabı cenaze namazı kılındı.

Camii çıkışında yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaşlar katıldı.

EĞİTİM-BİR-SEN Yüksekova Temsilcisi Mustafa Can, “Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Nur Camii'ne yapılan silahlı saldırıda, 50 Müslüman kardeşimiz hunharca şehit edilmiş, 27'si ağır 48 kardeşimiz de yaralanmıştır. Saldırganın, saldırı için seçtiği yer ve zamandan silahların üzerine kimi İslâm karşıtı teröristlerin ve Müslümanlara karşı mücadele etmiş tarihi kişilerin isimlerinin yazılı olmasına, katliamın yapılma biçimine, saldırı anının Facebook'ta yayımlanmasına kadar birçok sembol İslamofobya'nın ne ölçüde tehlikeli bir aşamaya geldiğini göstermektedir. Bu insanlıktan nasibini almamış zihniyetin ve ruh hâlinin sonucu olan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini, demeçleri, yazıları, tavırları ile bu nefret ortamına zemin hazırlayanları lanetliyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Basın açıklamasının ardından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.