Yüksekova'da10 bin fidan toprakla buluşacak

Yüksekova'da10 bin fidan toprakla buluşacak

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 10 bin fidan toprakla buluşuyor.

A+A-

Yüksekova Belediyesi'nin başvurusu üzerine Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Altınova, Hazar ve Malatya Orman işletme müdürlükleri tarafından 4 bin adet sarıçam, 2 bin adet karaçam, bin adet Toros sediri, bin adet mavi ile batı Ladin'i ve 2 bin adet ceviz fidanı gönderildi.

Gönderilen fidanlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından teslim alındı. Daha sonra ilçenin Güngör Mahallesinde bulunan SODES parkında talep eden vatandaşlara, Kamu Kurum ve Kuruluşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılacak.

Talep doğrultusunda fidanların dağıtımını yapacaklarını belirten Ziraat Mühendisi Osman Yağan, “Özellikle Ceviz fidanlarını yetişecekleri alanlara uygun şekilde dağıtacağımızı belirtmek istiyorum. Çünkü bilindiği üzere ceviz her yerde yetişmiyor.Bu günden itibaren bizlere başvuru yapan vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde fidan dağıtmaya başlayacağız. Fidan dağıtımını Güngör Mahallesinde bulunan SODES parkımızda gerçekleştireceğiz" dedi.

Yüksekova Belediye Başkan yardımcısı Hacı Bayram Özcan "Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Altınova, Hazar ve Malatya Orman işletme müdürlüklerine göndermiş oldukları fidanlar için Yüksekova Belediyesi olarak kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.fidan-1-004.jpgfidan-2-002.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.