Yüksekova-Dağlıca Karayoluna Çığ Düştü

Yüksekova-Dağlıca Karayoluna Çığ Düştü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yoluna düşen çığ nedeni ile yollar ulaşıma kapandı.

A+A-
MUSA DÜZENCİ - RAİF YILDIZ - MAZLUM DURSUN - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova"ya 50 km uzaklıkta bulunan Dağlıca köyü yoluna düşen çığ nedeni ile yol ulaşıma kapandı. Yüksekova- Dağlıca karayolunun her 200 metresinde bir çığın düştüğü ve kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu çığlar, Karayolları 117. Şube Şefliğinin karla mücadele ekipleri devreye girerek temizleme çalışmaları başlattı. Dik yamaçlardan düşen çığlardan tüneller oluşmuş durumda. Yaklaşık iki gündür ekiplerin başlatmış olduğu mücadele en az iki gün daha süreceği belirtildi.

Kepçe operatörü, “Karla mücadelede çalışmalarımız devam ediyor. Şimdide Yüksekova-Dağlıca yolunu açıyoruz iki gün önce açtığımıza rağmen çığlar tekrar inmiş ve yolu tamamen kapatmış durumda, eğer bu çığ dışında başka çığlarda inmişse yarın akşama kadar ancak Dağlıca merkezine varabiliriz."" Dedi.



Düşen çığların akşam saatlerinde ve sabaha karşı düşmesi muhtemel bir faciayı önledi.

Öte yandan Köylüler, Dağ keçilerinin çoğunlukla yaşadığı bölgede, bir dağ keçisinin dağdan düştüğü ve kurtlar tarafından tamamen parçalanıp yenildiği belirttiler. Ekibimizde yenilen bu dağ keçisinin geriye sadece kalan kafatasının kaldığına birebir şahit oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.