Yüksekova'daki STK'lardan ihraçlara tepki

Yüksekova'daki STK'lardan ihraçlara tepki

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren 17 STK temsilcisi görevinden ihraç Memur-sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür’e destek ziyaretinde bulunarak ihracı ile ilgili açıklama yaptılar.

A+A-

Yüksekova'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütünün temsilcisi bugün Hakkari'ye gelerek, OHAL kapsamında ilan edilen 686 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilen Eğitim Bir-Sen Hakkari Şube Başkanı ve Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür'e destek ziyaretinde bulundu.

Memur-Sen Hakkari şubesine geçerek Gür'e destek veren STK temsilcileri bauda Memur-Sen İl Temsilcisi  Nihat Gür'ün ihraç edilmesini  kınayan bir ortak basın açıklaması düzenledindi.

17 STK adına hazırlanan ortak açıklamayı yapan Yüksekova Eğitim Bir-Sen yetkilisi Mustafa Can Yüksekova temsilcisi 686 sayılı KHK ile toplam 4 bin 464 kişinin meslekten ve memuriyetten ihraç edildiğini hatırlattı.

İhraç ve iade listeleri hazırlanırken çok daha özenli davranılması gerektiğini belirten Can,  açığa alma ve göreve iade işlemlerinde de ön araştırma sürecinin daha kapsamlı yapılmasını istedi.

Can şunları söyledi: “İhbarlar, itirafçı beyanları, kimi kurum amirlerinin ve bürokratların iddiaları esas alınarak ve başkaca araştırma yapmadan verilen kararlar, oluşturulan listeler, maalesef ki kitlesel hoşnutsuzluk üretme derdinde olanların amaçlarına hizmet etmektedir. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" ayeti kerimesini şiar edinen bizler, ümit var olarak Hakkari'de eğitimin öncülerinden olan ve İslami kişiliğiyle tanınan Nihat Gür ve Fahrettin Çelik kardeşlerimiz başta olmak üzere ihraç edilen tüm masum insanların bir an önce iade i itibarlarını talep ediyoruz.  Bizler, terör örgütleriyle en etkili şekilde mücadelenin verilmesinden yanayız. Ancak bu mücadele sırasında yapılan hatalardan dolayı ortaya çıkacak zararların da iyi hesaplanması gerektiğini, aksi takdirde terörü tersinden besleyecek bir toplumsal hoşnutsuzluk kapısının aralanacağı kanısındayız. Hatalı yapılan ihraçların, telafisi olmayan bir yıkım doğurmaması için bir an önce önlem alınmalıdır. Şer amaçlı bu komploları hazırlayanlar asla hedeflerine ulaşamayacaklardır. Davamızın geleceği birlik ve beraberliktedir. Ne yapsalar da Türkiye'ye, kardeşliğimize diz çöktüremeyecekler; birliğimizi, dirliğimizi bozamayacaklar."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.