Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Bir afet yaşıyoruz

Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Bir afet yaşıyoruz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, çalışmaları yerinde takip eden ilçe Kaymakamı Osman Doğramacı,'Biz şuan normalde bir Afet yaşıyoruz' dedi.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlçede etkili olan kar yağışı adeta hayatı durma noktasına getirdi, Kar yağışı ile beraber birçok mahalle, köy ve mezra yolu da ulaşıma kapandı. Yolların tekrar ulaşıma açılması için Belediye,Karayolları ve İl Özel idaresi karla mücadele ekipleri gece-gündüz çalışma yürütüyor.

Yüksekova Belediyesi karla mücadele ekibinin yürüttüğü çalışmaları yerinde takip eden Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Osman Doğramacı, 'çalışmaların aralıksız bir şekilde devam edeceğini' ifade etti.

'5 BİN KAMYON KAR'I ŞEHİR İÇİNDEN, ÇIKARIP DEREYE DÖKTÜK'

Doğramacı, " Gördüğünüz kar üç günde yağan kar. Burası Yeni Mahalle ve yolumuz gördüğünüz gibi kapalı. Bu yol üç gün öncesine kadar açık bir yoldu. Evlerimizin çatılarına kadar kar yağmış durumda ve kar'ı atacak bir yerimiz de yok. Hatta şunu da belirteyim kış boyunca yaptığımız çalışmalarda, abartısız bir ifade olarak söylüyorum bunu yaklaşık olarak en az 5 bin kamyon kar'ı şehir içinden, çıkarıp dereye döktük. Bu çok ciddi bir çalışmadır. Dışarıdan bakılınca görülmüyor olabilir ama içerdeki vatandaşlarımız çalışmaların farkında. Çalışan ekiplerimiz burada ve ben gösterdikleri gayretten dolayı ayrıca hepsine teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Bu durum tabii ki bizim kendi imkanlarımızla, altından kalkabileceğimiz bir durum olmaktan çıktı diyebiliriz. Biraz zaman alacak ama bunun da üstesinden geleceğiz İnşallah" dedi.

'BİR AFET YAŞIYORUZ'

'Başka bir yerde böyle bir şey olmuş olsaydı, bunun adına Afet denirdi' ifadelerini kullanan Doğramacı,"Biz şuan normalde bir Afet yaşıyoruz. Mahallelerimizde, vatandaşlarımız sağ olsunlar kendi imkanlarıyla evlerinin önlerini açıyorlar. Kendi yaşam sahalarını kurmaya devam ediyorlar. Bizler de yolları açmaya gayret ediyoruz. El birliği ile bu işin içerisinden çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah belediye ekiplerimizle hızlı bir şekilde bu durumun altından çıkacağız. Bu konuda farklı kurumlarımız da işin içine alıp, bu problemi ortadan kaldırmaya çalışacağız. Biz az önce vatandaşlarımızla sohbet ettik ve onlar bize "Biz buna alışığız" dediler. Ama alışık olmak bunun Afet olmadığı anlamına gelmez ve bu ciddi bir Afet'tir. Hep beraber bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum"

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.