Yüksekova Kaymakamından flaş açıklamalar

Yüksekova Kaymakamından flaş açıklamalar

Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Odası ile Yüksekova Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen Emlak Danışmanlığı kursunu bitiren 36 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Törende Yüksekova Kaymakamı Kaşıkçı önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Halk Eğitim Merkez Müdürü Recep Yağan, Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, kurum amirleri ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İnsanlarımız bizlere müracaat etsin biz her şekilde kurs ve eğitime vermeye hazırız. Biz bu eğitimlerde insanlarımızı daha iyi yaptığı işi daha güzelini daha iyisini yapsınlar, daha fazla kazanç elde etsinler dedi.kaymakam2

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI DEĞERLENDİRİRİZ”

Kaymakam Kaşıkçı, Fırıncılarımız müracaat ettiği zaman, farklı bir esnafımız müracaat ettiği zaman, benim şu saatler arasında çalışmam ve üretim yapmam gerekiyor dediği zaman, biz onu sağlarız sıkıntı olmaz. Önümüzdeki dönemde sokağa çıkma yasağı ile ilgili ülkenin genel durumuna göre bunu değerlendiririz. Yılbaşı gecesinde esnaflarımızın kazanması için yasağı uzattık, bundan bir sıkıntımız yok.  İnsanlarımız güveni ve huzuru için bazı tedbirleri almak durumundayız, bunu almaya da devam edeceğiz. İnsanlarımızın da bir ihtiyaçları olduğu zamanda onu da gidermeye zerre kadar da tereddüt etmeyiz. Dedi.

Yılbaşından beri esnaf zararları ile ilgili bu konuyu gündeme getirdiklerini söyleyen Kaşıkçı, Hakkâri'deki komisyonumuz çalışmasını yürütüyor. Fakat şöyle sıkıntılı bir durum var, hiç kaydı olmayan esnafımız ne aldığı, ne sattığı belli, nede devlette bir kaydı var, dolaysıyla bunun ortaya koyması lazım daha önce bir tespit yapılmamıştır dedi.

Kaşıkçı, Hiç bir insanımızı en ufak bir zararı varsa onu giderilmesi ile ilgili gerekeni yapacağız. Kaydı olmayan esnaflarımız kaydı tamamlandıktan sonra biz o zarar ziyanların çalışmalarını tamamlayıp hızlı bir şekilde insanlarımızın parasını vermeye çalışacağız, uzatmakta istemiyoruz dedi.

“NİSAN AYINDA ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ”

Yüksekova'da kanalizasyon, atık su, artık kendi halinde akmayacak Nisan ayı itibarıyla kış sezonu bitmesiyle beraber bu çalışmaya giriyoruz diyen Kaşıkçı, Şuan 15 koyudan insanımıza su veriyoruz hiç bir arıtma yoktur. Bu şekilde olmayacaktır. Arıtılmış temiz kaynağından gelen suyu insanlarımıza kavuşturacağız.  Ana caddelerimizde topraklı yol olmayacak, 70-80 kilometre sıcak asfalt döşeyeceğiz dedi.

“2018 YILI İLE BİRLİKTE YÜKSEKOVA'YA DOĞAL GAZ GELECEKTİR”

Kaşıkçı, şuanda iletim hattı ihale sürecine gitti. Bu önümüzdeki hafta ilahesi gerçekleşecek onunla birlikte ana iletim hattı boru döşemesi tamamlandığı zamanda 2018 yılında Yüksekova'da doğal gazı yakmış olacağız dedi.kaymakam3

“YÜKSEKOVA'YI İL OLARAK KARŞILAYACAĞIZ”

 Kaşıkçı 2017 ile 2018 yılı Yüksekova'nın çevresi değişecek, ufku değişecek daha önemlisi ilçe değil il olduğu bir Yüksekova'yı karşılamış olacağız. bu anlamda Yüksekova'daki insanlarımız hizmetlerle tanışacak, insan gibi ayağı çamura değmeden caddesinde yürüyecek, çeşmesinde temiz su içecektir diyerek, Bu kurstan emeği geçen Halk eğitim merkezi ve Esnaflar odasına teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı İrfan Sarı, “Bir yıl boyunca hiç üşenmeden bu eğitimi sürdürdük. Bu eğitimde gelişen, dönüşen dünyamız için ve ülkemiz için çok önemli en popüler meslekler arasında görünüyor. Daha önce emlak danışmanlığı kursu düzenlenmiştik.  Ancak bu emlak komisyonculuk kursunu ilk defa düzenliyoruz. Kursiyer arkadaşlarımız büyük bir emek verdiler hiç üşenmeden katıldılar. Türkiye'de metropol haricinde, başkentimiz haricinde Yüksekova ilçesi olarak ilk defa dördüncü sıradaki yerimizi aldık. Böyle özel bir şansımız oldu. Halk Eğitim Merkezi bizimle böyle bir protokole imza attı. Yeni kursiyerlerimiz katma değer olarak yeni sahalar açacaklar ve esnaflar kazanacaklardır. Kursiyerlerimizin aldıkları belge ile Türkiye'nin herhangi bir yerinde işletme açabilirler. Emlakçılık yürek isteyen ve dürüstlüğü beraberinde getiren bir olgudur dedi.

“SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DÜZENLEME GETİRİLMELİ”

İlçenin 2016 yılında büyük bir operasyon geçirdiğini söyleyen Sarı, bu operasyonlar sonrasında hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz, normal hayatımıza dönmeye çalışıyoruz dedi. Yekililee çağrıda bulunan Sarı, İlçede ekmek fırınları işleten esnaflarımız sabah erken saatlerde ekmek pişirip'te tüketiciye götürmek durumunda, uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağının bir saat daha kazandırmak açısından müzik ve kafe sektöründe gece saatini 23'den 24'te çekmeleri açısından memnun oluruz dedi.

Konuşmalar ardından 36 Emlak danışmanlık kursiyerine sertifikaları verildi.

Program verilen kokteyle son buldu.kaymakam4kaymakam14

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.