Yüksekova'nın il olma durumu...

Yüksekova'nın il olma durumu...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Olağan Genel Kurulu'na katılan ve açtıkları pankartla Cumhurbaşkanının dikkatini çeken YÜTSO yönetimi, İlçeye döndü.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim." sözlerini sarf ettiği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen TOBB 73. Olağan Genel Kurulu'na katılan ve açtıkları pankartla Cumhurbaşkanının dikkatini çeken Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) yönetimi, İlçeye döndü. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, geldiği Selahaddin Eyyubi Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Dün Ankara'da odalar ve borsalar birliğinin 73. Genel kurulu vardı. Bende oranın kurul delegesi olduğum için sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşti. Bir iş yaptığınızda söylemle eylemin yeri çok farklıdır. Türkiye'de kamuoyunun medyanın Türkiye'nin üreten kesiminin olduğu bir yerde biz Yüksekova'nın il olması isteğimizi hem sözlü hem de açtığımız pankartla hatırlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat beni eliyle işaret ederek, sen merak etme bu isteğiniz yakın bir zamanda gerçekleşecek dedi. Ben şunu söyleyebilirim ki Yüksekova bu saatten sonra ildir ve hepimize hayırlı olsun' dedi.

Özdemir,'Biz Yüksekova'da ki tüm STK'lılar olarak bu memleketin evlatlarıyız,0 Yüksekova'ya vefa borcumuz var, bu geri kalmışlıktan kurtulmamız lazım. Onun için her yönüyle sınır kapılarıyla bölgede ki konumuyla coğrafyasıyla il olmayı çoktan hak eden bir ilçedir. Bundan sonra ki aşamalar da artık teferruattır. İl olduğumuz vakit burada ki memur sayısı iki katına çıkacaktır. Ekonomi yönüyle, sosyal yönüyle ve kültürel yönüyle yanı başımızda 35 kilometre ötede Esendere sınır kapımız var, bunu modernizasyonunu Türkiye odalar ve borsalar birliği yaptı. ondan bile il olduğu zaman daha çok faydalanacağız, daha çok hizmet üreteceğiz yani artık ilin bütün nimetlerinden faydalanacağız. Yıllardır beklenti içinde olduğumuz bir hadiseydi hepimizi çok heyecanlandırdı' şeklinde konuştu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı ise,' Yüksekova'nın sosyal, siyasal, iktisadi ve ekonomik açıdan il olma statüsü çok önemli . Hakkari ve Yüksekova tartışması çok anlamsız. Bu güne kadar yürek yüreğe nasıl çalıştıysak bu saatten sonra da öyle devam etmeli. İnsanlar egolarını bir kenara bırakıp Yüksekova il olduktan sonra da Hakkari'nin geleceğini çizebilecek potansiyeli barındırabilmelidir. Yüksekova'nın il olması çok şık bir tercih olmuştur. İl statüsünden sonra ki gelişimine hem devlet hem hükümet hem sivil toplum nezdinde halka tüm yatırımları ve hizmetleri getirebilmektir. Hakkâri ile içimiz de ki dayanışma duygusunu hiçbir zaman ertelememiz gerekiyor. En önemli mesele bu durumun daha önce ki gibi sözde kalmaması umarız biran önce hayata geçer statü verilir ve Yüksekova da yaşamına bir yön verir insanlar bu yön içinde ki yerini alır' şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.