Yüksekova'nın yerli ve sebze ve meyveleri tezgahları süslüyor

Yüksekova'nın yerli ve sebze ve meyveleri tezgahları süslüyor

Yüksekova'nın yüksek kesimlerindeki bağlarda büyük bir özenle yetiştirilen yerli sebze ve meyveler, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'nın bağlarında ağırlıklı olarak yetiştirilen yerli sebze ve meyveler, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor.

meyve1

İlçenin cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan tezgahlarda yıllardır yerli ürün satımı yapan Gülavi Çallı; salatalık, domates, elma ve armut başta olmak üzere çeşitli sebze ile meyvelerin tezgahlarda yerini aldığını söyledi.

meyve2Çallı,"Yıllardır tezgahlarda yerli ürün satıyoruz. Bu yılda tezgahlarımızı Domates,Salatalık,Fasulye ve birçok meyve ve sebze ile süsledik. vatandaşlar yerli olduğu için çok büyük ilgi gösteriyor. Özellikla Hakkari bölgesinde sonbahar mevsiminde yetişen Alıç'a çok büyük ilgi var. Uzmanlar Alıç için soğuk algınlığına iyi geldiğini, özellikle de kalp ve damar dostu olduğunu belirtiyor" dedi.

Vatandaşların yerli ürünlere ilgi gösterildiğini ifade Ekrem Çallı ise, “Sebze ve meyveler 3 ila 10 TL arasında değişiyor. Elma 3, armut 3,5, salatalık 4, domates 4, ve alıç'ı 10 liradan satıyoruz" şeklinde konuştu.

Yerli sebze ve meyve alımı yapan vatandaşlardan İzettin Belicanoğlu, Organik olduğu için yerli ürünleri tercih ettiğini belirterek, “Meyve ve sebzeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında. İl ve İlçemizde de yetiştirilen ürünlerin piyasaya çıkmasıyla bizlerde kendi ürünlerimizi tercih ediyoruz. Organik olduğu için sağlıklı oluyor" diye konuştu.meyve3

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.