Yüksekova Sular Altında Kaldı

Yüksekova Sular Altında Kaldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çetin geçen kış mevsiminden sonra eriyen karlar ovayı adeta göle çevirdi. Su taşkınları yüzünden birçok mahalle yolu sular altında kaldı.

A+A-
MUSA DÜZENCİ - SONER YALÇIN - YÜKSEKOVAGÜNDEM - öZEL HABER

İlçe"de çetin geçen kış mevsiminden sonra soğukların sıcaklığa yerini bıraktığı Yüksekova'da bahar mevsimi kendini hissettirmeye başladı. Karların erimesi ve yağmurların başlamasından dolayı birçok mahalle sular altında kaldı. Şehir merkezinden Nehil sazlığına akan sular taşınca Dağlıca Yolu üzerinde bulunan Yeni Mahalle sular altında kaldı. Mahalle"de bulunan yaklaşık 10 evin tamamen sular altında kalmasına seyirci kalan mahalle sakinleri kendi imkanları ile merdiven ve odunlardan yaptıkları köprüler yardımıyla evlerine ulaşabiliyorlar.

Öğrencilerini okula gönderebilmek için öğrencileri akan sulardan taşıyarak okula gönderebiliyorlar. Koyun besleyen Mahalle sakinleri ahırlarının sular altında kalmasından dolayı, koyunları ahırdan çıkarmak zorunda kalıyorlar.



Ahırlardan çıkarılan koyunlar kuru bir yere götürülmesi için mecburen akan sudan geçirildi ve bu bunun için mahalle sakinleri seferber olup koyunları sudan geçirdiler. Yaklaşık üç senedir her kış boyunca mahallenin sular altında kaldığını belirten Mahalle sakini Ayhan Bulundu"" Biz üç yıldır bu durumdayız, tüm yetkili makamlara müracaata bulunduk fakat hiçbir sonuç alamadık, öğrencilerimiz okula hep geç kalıyorlar, onları okula göndermek için sulardan kucaklayıp geçiriyoruz. Burada koyun besliyoruz ahırlarımız sular altında kaldı hayvanlarımız telef oldu. Yetkililer bu durumumuzu görüp yardım da bulunacaklarına umut ediyoruz"" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.