Yüksekova'ya Fransız Gelin

Yüksekova'ya Fransız Gelin

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde doğan Mehmet Ataş, İstanbul'da tanıştığı Fransız Angeligue Posseme ile Yüksekova'da dünya evine girdi. Bölgenin gelenek ve göreneklerine göre yapılan düğünde Fransalı gelinin akrabaları da yöresel kıyafetler giyerek doyası

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

fotoic


Tatil için İstanbul'a gelen Fransalı Angeligue Posseme, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan Yüksekovalı Mehmet Ataş ile tanıştı. Yaklaşık 3 yıllık beraberliğin ardından evlilik kararı alan çift Yüksekova'da 2 gün 2 gece süren düğün ile dünya evine girdi. Düğüne Ataş'ın yakınlarının yanı sıra Fransız gelin Posseme'nin yakınları da katıldı. Bölge erkek ve kadınlarının giydiği yöresel kıyafetleri giyen Fransız gelinin yakınları boy bol halay çekerek eğlendi. 

Damat Ataş, ortak arkadaşları sayesinde Angeligue Posseme ile tanıştğını belirterek, "Kendisiyle tatil için İstanbul'a geldiğinde tanışıp arkadaş olduk. Fransa'ya döndükten sonra Türkiye'ye sıksık geldi. Bende Fransa'ya gittim. Yaklaşık 3 yıllık birlikteliğimizin ardından evlilik kararı aldık. Buranın kültürünü tanımalarını çok istiyordum. Bu nedenle düğünümüzü memleketimde yapmaya karar verdim. Çok mutluyuz. Düğünün ardından Fransa'da yaşayacağız" diye konuştu.

"AŞK ENGELLERİ AŞIYOR"

Fransız gelin Posseme ise, böyle bir karar almanın kendisi için zor olmadığını belirterek, "Farklı ülkelerde ve farklı kültürlerde yaşayan insanlarız. Dinimiz, dilimiz farklı ama değerlerimiz aynı, ortak yönlerimiz çok. Aşk birçok engeli aşıyor. Sevgi her şeyden güçlüdür" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.