Yüksekovalı çocuk her şeyi tersten okuyor

Yüksekovalı çocuk her şeyi tersten okuyor

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki ilkokul 4. Sınıf öğrencisi Ömer İşik’in tersten okuma ve konuşma yeteneği görenleri şaşırtıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

4.sınıf öğrencisi Ömer İşik, herhangi bir yazıyı veya konuşmayı bir çırpıda tersten okuyup konuşabiliyor. Uzun cümleleri de tersten okuyan Küçük Ömer'in bu hali zaman zaman yanlış anlaşılmalara sebep olsa da yeteneği görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Tersten okumaya 3 yıl önce merak sardığını belirten Ömer, İlk önce konuştuğu kelimeleri sonra da cümleleri tersten okumaya başladığını söyledi.

İşik,”1. Sınıfta öğretmenimiz bize okuma yazma öğrettiğinde nerede bir şey görürseniz okuyun demişti. Ben okumayı çözdükten sonra tersten okumaya da başladım. Herkesin ismini tersten konuşabiliyorum ve okuyabiliyorum” dedi.

Bunun bir yetenek olup olmadığını bilemediklerini söyleyen anne Müselma İşik,” Çocuğumuzun tersten okumasını 3 yıl önce fark ettik. Bunun yetenek olup olmadığını bilmiyoruz. Gün geçtikçe tersten okumayı ve konuşmasını daha da geliştiriyor” ifadelerini kullandı.O23 yıl önce fark ettiklerini söyleyen Ömer'in Halası Halime İşik ise,”Okula gidince gördüğü her şeyi düzden okuyup sonra tersten okuyordu. 3 yıldır sürekli böyle aslında ben onun çok yetenekli olduğunu düşünüyorum ve inşallah oda kendini öyle görüyordur. Ben böyle bir durumu hiçbir zaman görmedim sadece bir Televizyon programında gördüm. Yüksekova'da kesinlikle böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum” şeklinde konuştu.O1

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.