Yüksekovalı Vatandaştan Örnek Davranış

Yüksekovalı Vatandaştan Örnek Davranış

Yüksekova’da birçok vatandaş, kış mevsiminde kuşları soğuk ve açlıktan ölmemeleri için ekmek kırıntıları ile besliyor.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçede kar yağışının ardından etkisini artıran ve zaman zaman hava sıcaklığının sıfırın altında 25 dereceye düştüğü Yüksekova'da ki olumsuz hava koşulları vatandaşların yanı sıra yaban hayatını da olumsuz etkiledi.

Soğuk yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken ve donma tehlikesi geçiren kuşların imdadına ise vatandaş yetişiyor. Doğanın tamamen beyaza büründüğü ilçede bir çok vatandaş, kuşları her sabah ekmek kırıntıları ile besliyor.Yüksekovalı vatandaştan örnek davranışÇetin geçen kış günleri en çok yaban hayvanlarını etkilediğini söyleyen Murat Pekşen, “Sabah işe çıkmadan önce ağaçlarda toplanan kuşları ekmek kırıntıları ile besliyoruz, bizim gibi yapan birçok vatandaşımız var ama herkesin kuşlar için pencere kenarlarına, balkonlara ekmek kırıntıları koymalıdır. İnsanları etkilediği kadar hayvanlarında etkilendiği bu çetin kış aylarında doğamıza ve doğa'da yaşayan hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu şekilde davranarak büyük bir sorumluluk örneği sergilemiş oluruz" dedi.

Pekşen,”Sizlerde bu soğuk günlerde evinizde artan, hatta sofra sonrasında masaüstündeki ekmek kırıntılarını pencerelerinize koyarak, birazda olsa hayatlarını kolaylaştırabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.