Zayi ilanları tarih oluyor

Zayi ilanları tarih oluyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı, pasaportunu kaybedenlerin gazeteye zayi ilanı vermek yerine pasaport şube müdürlüklerine müracaat etmelerinin yeterli olduğunu açıkladı.

A+A-

Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığı, resmi internet sitesinde vatandaşların pasaportla ilgili sıkça sorduğu sorulara cevap verdi. İşte cevapları şöyle:

-Pasaportun kaybedilmesi halinde yapılacak işlemler nelerdir?
-Kaybettiğinizi bildirdiğiniz pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılmasının önlenmesi ve bilgisayar kayıtlarına zayi kaydının girilmesini teminen mahallin İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğüne müracaat etmeniz ve bu hususta yazılı beyanınızın alınmasını müteakip, sadece pasaport cüzdan bedelini ilgili maliye birimlerine yatırmak suretiyle zayi ettiğiniz pasaportunuzda bulunan sürenin yeni alacağınız e-pasaporta aktarılması mümkün bulunmaktadır."

-Pasaport aldıktan sonra nüfus cüzdanında (evlilik, boşanma, soyadı değişikliği, nüfus değişikliği vs.) değişiklik olması nedeniyle pasaportumu değiştirmem gerekir mi?"
-"403 Sayılı Vatandaşlık Kanununda kimlik belgesi olarak pasaport da sayılmaktadır. Buna göre vatandaşlarımızın hamili oldukları pasaportlarının güncel nüfus cüzdanı ile aynı bilgileri taşıması gerekmektedir. Bu nedenle; Pasaportlarda herhangi bir kimlik bilgisi değişikliğinde(evlenme-boşanma, mahkeme kararı ile isim-soyisim değişikliği vb.) bu değişiklik e-pasaporta şerh düşülemeyeceği için yeni bir e-pasaport başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Mevcut pasaportunuzdaki süre yeni müracaat edeceğiniz pasaportunuza harçsız olarak aktarılacaktır. Tüm başvuru belgelerini tekrar hazırlamanız, defter bedeli yatırmanız gerekmektedir." denildi. İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.