Zehir+Radyasyon Daha Ne Olsun

Zehir+Radyasyon Daha Ne Olsun

Yüksekova halkı resmen ölüm ile burun buruna yaşıyor. Beton yığınlardan insanlar üzerine zehir ve radyasyon birlikte yağıyor. Birkaç kuruş için insanlar aldıkları her nefeste ölüm soluyor.

A+A-
MAZLUM DURSUN - RAİF YILDIZ - YÜKSEKOVAGÜNDEM - ÖZEL HABER

Şehir merkezinde ölüm saçan bu görüntü fazla söze gerek bırakmıyor. Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği çarşı merkezindeki bu görüntüler yıllardır kalıcılığını koruyor. Aynı binada bir arada bulunan Baz istasyonu ve ölüm kusan kalorifer bacası özellikle kış aylarında uyuyan yanardağ püskürtmesi gibi uyanıyor. İlçe merkezinde oluşan görüntü kirliliği bir yana dursun, insan üzerinde kalıcı rahatsızlıklar bırakıyor.



Yıllardır aynı manzara ile karşı karşıya kalındığı halde bu güne her hangi bir yaptırımın ya da uyarının yapılmamış olması vatandaşı çileden çıkartıyor. Oysa yıllar önce Yüksekova"da kalitesiz kömür kullanılmayacağı çarşı merkezinde baz istasyonlarının kaldırılması ile ilgili bir çalışma başlatılmıştı.

Duruma isyan eden Cemile Duyan adlı vatandaş; “Ben iş nedeni ile her gün sabah saatlerinde bu noktadan geçiyorum. Özellikle beyaz kaban giydiğimde kalorifer kazanından çıkmış gibi oluyorum. Yani resmen üzerime kömür yağıyor. Bunu da geçiyorum tepemizde bulunan baz istasyonları çocuklarımız üzerinde kalıcı rahatsızlar bırakıyor. Lütfen birileri bunları görsün” çağrısında bulundu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.