60 avukat ve hakime FETÖ gözaltısı

60 avukat ve hakime FETÖ gözaltısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 48'i avukat 60 kişi için gözaltı süreci başlatıldı.

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “FETÖ/PDY'nin avukatlık yapılanması” soruşturması kapsamında 48'i avukat 60 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Soruşturma kapsamında alınan gözaltı kararlarının “itirafçı beyanları, iletişimin dinlenmesi, teknik takip ve elde edilen diğer deliller” sonucunda başlatıldığı belirtildi. Örgütün avukatlık yapılanmasını oluşturmakla suçlanan 48'i avukat, 7'si stajyer avukat, 3'ü ihraç hakim, 1'i ihraç hakim adayı ve 1'i de hukuk fakültesi mezunu toplam 60 kişi için Ankara merkezli 7 ilde gözaltılar yapılıyor. Hakkında gözaltı kararı verilen avukatlar 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarının soruşturma ve kovuşturma işlemlerini “örgütsel talimatla ve saikle takip ederek avukatlık faaliyeti görüntüsü altında örgüt lehine yönlendirmek” ve böylece “örgütsel faaliyetlere katılmış olmak”la suçlanıyor. (Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.