ABD'de dini törenin ardından 180 kişide korona riski

ABD'de dini törenin ardından 180 kişide korona riski

Kaliforniya'da bir kilisede, korona virüsü tedbirlerini ihlal ederek Anneler Günü için dini tören düzenlendiği ortaya çıktı. Katılımcılardan birinin korona testinin pozitif çıkması sonrası 180 kişi karantinada.

A+A-

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Anneler Günü için bir kilisede düzenlenen törene katılan 180 kişi korona virüsü nedeniyle enfeksiyon riskiyle karşı karşıya. Butte kentinde salgınla mücadele kapsamında alınan kısıtlamalara rağmen düzenlenen dini törene katılan bir kişinin, bir gün sonra Covid-19 testinin pozitif çıktığı ve diğer katılımcıların enfeksiyon riskine karşı uyarıldığı ifade edildi.

KATILIMCILARA KARANTİNA ÇAĞRISI

Sağlık yetkilileri, geçen hafta pazar günü kilisede düzenlenen törene katılanlara karantinada kalmaları için çağrıda bulundu. Yetkililer, törene katılan herkesin korona virüsü testine tabi tutulacağını açıkladı.

‘HERKES KURALLARA UYMALI'

Butte kentinin kamu sağlığı merkezi direktörü Danette York, ‘bu tür organizasyonların kamu sağlığını riske attığını' söyledi. York, “Butte'de önlemlerin hafifletilmesi için herkesin kurallara uyması gerekiyor” dedi. York, “Kısıtların hafifletilme sürecinde hızlı hareket etmek gerilemeye neden olabilir kısıtlamaların sıkılaştırılması gerekebilir. Bu yüzden herkesi kurallara uymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TEDBİRLERE RAĞMEN KİLİSE KAPILARINI AÇTI

Sağlık yetkililieri, Butte'de Anneler Günü'nde dini tören düzenleyen kilisenin korona tedbirlerine rağmen kapılarını açtığını söyledi. Kaliforniya'da eyalet valisi Gavin Newsom'ın kararıyla 19 Mart'tan bu yana ‘evde kal' çağrılarını yapılıyor. Ancak Butte kenti de sahil olmak üzere salgının etkilerinin hafiflediği bazı kentlerde, kısıtlayıcı tedbirler kademeli olarak gevşetiliyor.

Kısıtlayıcı tedbirleri hafifletme sürecinde ikinci aşamada olan kentte, bu kapsamda büyük toplantılara ve çok katılımcılı organizasyonlara izin verilmiyor. Üçüncü aşamaya geçilmesi halinde toplantılara izin verilmesi söz konusu olacak. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.