ABD'de koronadan ölenlerin sayısı 200 bini geçti

ABD'de koronadan ölenlerin sayısı 200 bini geçti

ABD'deki korona virüsü salgınında kritik bir eşik daha geçildi. Ülkedeki ölü sayısı 200 bini aştı. Başkan Donald Trump ise virüsle mücadelede iyi bir iş çıkardıklarını savunarak, 'Eğer bu işi doğru yapmamış olsaydık, 2,5 milyon kişi ölecekti' iddiasında b

A+A-

ABD'de korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 200 bini geçti. Ülkede korona virüsüne yakalananların sayısı da 6,8 milyon kişiyi geçti. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre ABD, salgında en çok vaka ve can kaybının görüldüğü ülke konumunda.

ABD Başkanı Donald Trump ise bu durumu ‘utanç verici' olarak niteledi. Ancak Trump, virüsle mücadelede iyi bir iş çıkardıklarını savunarak, “Eğer bu işi doğru yapmamış olsaydık, 2,5 veya 3 milyon kişi ölecekti” iddiasında bulundu.

3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Joe Biden ise Trump'a yüklendi. Biden, “Donald Trump'ın son altı aydaki yalanları ve beceriksizliği nedeniyle, Amerikan tarihindeki en büyük can kayıplarından birini gördük. Başkanın ciddi bir liderlik sergilemesini gerektiren gerçek bir krizde yetersiz kaldı. Dondu. Harekete geçemedi. Panikledi. Ve Amerika dünyada en büyük bedeli ödeyen ülke oldu” diye konuştu.

ABD'deki vaka sayılarındaki artış da hâlâ engellenebilmiş değil. Son haftalarda, özellikle Kuzey Dakota, Güney Dakota, Utah ve Teksas eyaletlerindeki artış dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.