ABD şimdiden 300 milyon doz sipariş etti!

ABD şimdiden 300 milyon doz sipariş etti!

ABD'nin, korona virüsüne karşı İngiltere'de çalışmaları devam eden olası aşıdan şimdiden 300 milyon doz sipariş ettiği açıklandı. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca firmasının geliştirmeye çalıştığı aşının ilk dozlarını ekim

A+A-

Amerikan yönetiminin, İngiltere'deki Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca firmasının geliştirmeye çalıştığı korona virüsü aşısından şimdiden 300 milyon doz sipariş verdiği açıklandı. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, aşının hâlâ kesin sonuç vermemiş olmasına rağmen, AstraZeneca'dan ilk dozları ekim ayına dek almayı planladıklarını açıkladı.

‘DÖNÜM NOKTASI'

Azar, “AstraZeneca ile yapılan bu kontrat, 2021'e dek güvenli, etkili ve yaygın olarak erişilebilir bir aşıya dair çalışmalarımız açısından bir dönüm noktası” ifadelerini kullandı.

ASTRAZENECA: 400 MİLYON DOZ SİPARİŞ ALDIK

Financial Tmes gazetesinin haberine göre, İngiltere merkezli AstraZeneca firması henüz etkinliği kanıtlanmamış Covid-19 aşısı için şimdiden en az 400 milyon doz sipariş almış durumda. Firma, Oxford Üniversitesi ile ortak olarak geliştirmeye çalıştığı aşı için ABD Sağlık Bakanlığı'nın 1 milyar dolar yatırım yaptığını da açıkladı.

İLK DENEMELER GEÇTİĞİMİZ AY BAŞLADI

Söz konusu aşının insanlar üzerindeki ilk faz denemelerine geçtiğimiz ayın son günlerinde başlanmıştı. Ancak uzmanlar, bu çalışmadan kısa sürede kesin bir sonuç çıkmasının beklenmediğini vurgulamıştı.

Bununla birlikte, söz konusu aşı çalışması, diğer girişimlere kıyasla en hızlı ilerleyen potansiyel çözüm olarak görülüyor. AstraZeneca hafta başında yaptığı açıklamada, aşının etkili olacağının garantisi olmamakla beraber, 1 milyon doz üretim yapılabilecek bir tedarik zinciri inşa etmeye başladığını da duyurmuştu.

MODERNA DA ‘OLUMLU' SONUÇ AÇIKLAMIŞTI

Aşı çalışmalarında gözlerin çevrildiği bir diğer firma ise ABD merkezli Moderna. Bu ilaç firması da, hafta başında aşı çalışmalarının gönüllüler üzerindeki ilk sonuçlarının olumlu olduğunu duyurmuştu. Moderna'dan yapılan açıklamada, geliştirilen aşı adayının, korona virüsüyle savaşmak için ihtiyaç duyulan antikorları ürettiği savunulmuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.