Akşener: 'HDP'yi PKK uzantısı olarak görüyoruz'

Akşener: 'HDP'yi PKK uzantısı olarak görüyoruz'

'İYİ Parti HDP’yi nereye konumlandırıyor?' sorusuna İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yanıtı: 'PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor.'

A+A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP'yi nerede konumlandırdıkları sorusuna “PKK terör örgütünün yanında” diye yanıt verdi. Akşener, yerel seçimde Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilme sürecini anlatırken HDP'yi anmadı, Millet İttifakı'ndaki partileri saydı.

Haber Global TV'de ‘Jülide Ateş ile 40' programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Parti HDP'yi nereye konumlandırıyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi:“PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı'nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran'da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir. Sayın İmamoğlu'nun üzerinden hadiseye baktığımız zaman o 800 bin farkın aşağı yukarı ölçümlere göre 3 milyon insan üzerindeki seçmenin AKP'li olduğu görülüyor. Çünkü 31 Mart 325 bin AKP seçmeni sandığa gitmedi. 398 bin civarında da CHP seçmeni sandığa gitmedi. Dolayısıyla AKP-MHP-İYİ Parti-Saadet Partisi seçmeni ittifak olmamasına rağmen bütün farklı siyasi görüşlere geçmişte oy veren seçmen İstanbul'da  800 bin farkla Sayın İmamoğlu'nu seçti.”

ALAATTİN ÇAKICI YANITI: BİLGİM YOK

Akşener, infaz yasası ile cezaevinden çıkan Alaattin Çakıcı'nın, kendisiyle ilgili yorumu sorulunca, “İlk defa sizden duydum. Dolayısıyla bir bilgim yok. Kamuoyuna mal olmuş insanlar hakkında seçmen olarak herkes yorum yapar” diye yanıt verdi.

Alaattin Çakıcı 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi yarı yolda bırakmanın Alparslan Türkeş'e ihanet olduğunu söylemiş, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener için “Aziz şehitlerimizin kanı ve elleri mahşerde Akşener'in yakasına yapışacaktır” demişti.

MHP İLE BİRLEŞME OLUR MU?

İYİ Parti liderine, “İleride MHP ile bir birleşme söz konusu olabilir mi?” sorusu da yöneltildi. Akşener, bu konuda kapıyı kapatmadı: “Bizim hepimizi, MHP'den Sayın Devlet Bahçeli ihraç etti. Biz atıldık partiden. 16  Nisan referandumundan sonra arkadaşlarımızla toplandık ve İYİ Parti'yi kurmak konusunda. 1200 kişiyle tek tek görüşmüştüm. Partiyi kurma kararı aldık ve kurduk. Şimdi MHP ve biz tüzel kişiliğiz. Benle partilerin birleşme meselesini ANAP tecrübem var. Siyasi partileri birleştiren liderler, yöneticiler değil birleştiren seçmendir.”GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.