Almanya'da iki aşıya daha klinik deney izni yolda

Almanya'da iki aşıya daha klinik deney izni yolda

Almanya'da aşı linsanslarından sorumlu PEI'nin Başkanı Klaus Cichutek, korona virüsüne karşı iki aşı projesinin daha klinik deney aşamasına yaklaştığını açıkladı. Cichutek aşılama sürecininse aylar alacağına dikkat çekti.

A+A-

Almanya'da aşıların lisanslandırılmasından sorumlu Paul Ehrlich Enstitüsü'nün (PEI) Başkanı Klaus Cichutek, iki aşının daha klinik deney aşamasına yaklaştığını açıkladı. Cichutek, Tübingen merkezli CureVac ve Alman Aşı Araştırmaları Merkezi'nin üzerinde çalıştığı aşı projelerine klinik inceleme izinlerinin ‘birkaç hafta içinde' çıkacağını düşündüklerini belirtti.

‘UYGUN FİYATLI OLACAĞINA İNANIYORUM'

Cichutek, korona virüsüne karşı geliştirilecek aşının uygun fiyatlarla sunulabileceğine inandığını da belirterek “Üreticilerin korona virüsü aşısını neredeyse maliyet fiyatına arz edeceklerini düşünüyorum. Bu tabii ki bir prestij konusu. Firmalar dünyaya yardım etme ve fiyatlar konusunda dünyayı zor duruma sokmama sorumluluğunu hissedeceklerdir” diye konuştu.

‘HERKESİN AŞI OLMASI AYLAR SÜRECEK'

Cichutek, tüm nüfusun aşılanmasının aylar alacağı konusunda da uyardı. Almanya'da toplumun geniş kesimlerinin aşılanmasının aylar alacağını belirten Cichutek, siyasilerin dünyada adil dağıtım mekanizmaları oluşturulması konusunu gündeme almaları çağrısı yaptı.

Cichutek, “Bu sefer dünya, hakkında her gün yeni bir şey öğrenilen bir virüsle karşı karşıya. Bu nedenle yeni düzenlemelere ihtiyaç var” diye konuştu.

Almanya'da şimdiye kadar bir tek Mainz merkezli BioNTech firması aşı çalışmaları için klinik deney izni aldı. (DW Türkçe)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.