Almanya'dan Çin'e giden bir yolcuda virüs saptandı

Almanya'dan Çin'e giden bir yolcuda virüs saptandı

Korona virüsüne karşı seyahat önlemlerinin hafifletildiği bir dönemde, Almanya'dan Çin'e seyahat eden bir yolcuda korona virüsü tespit edildi. Hiçbir belirti göstermeyen yolcu, 200 kişilik Lufthansa uçağından inince yapılan test sonrası karantinaya alındı

A+A-

Korona virüsüne karşı dünya çapında alınan seyahat önlemleri hafifletilmeye başlarken, Çin'e Almanya'dan giden bir yolcunun asemptomatik olarak virüsü taşıdığı ortaya çıktı. Yolcu karantinaya alındı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun günlük vaka bildirimine göre, ülkede son 24 saatte toplam altı yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Bu kişilerin dördünün belirti göstermediği ve test yapılması sonucu saptandığı, asemptomatik vakalardan birinin de Almanya'dan geldiği açıklandı.

34 YAŞINDAKİ BİR MÜHENDİS

Buna göre, söz konusu yolcu Almanya'nın Frankfurt kentinden Tianjin'e, LH342 numaralı Lufthansa uçuşuyla gelen 34 yaşındaki bir Alman mühendisti. Hiçbir belirti göstermeyen Alman yolcunun virüsü taşıdığının ortaya çıkması sonrasında karantinaya alındığı açıklandı.

200 İŞ İNSANIYLA SEYAHAT ETTİ

Çin'le Almanya arasındaki ekonomik alışverişin normale döndürülmesi amacıyla charter uçuşları yeniden başlatılmış ve Çin, ‘hızlı giriş' prosedürü başlatmıştı. Asemptomatik yolcunun seyahat ettiği uçakta da, çoğunlukla Alman iş insanları olmak üzere 200 kişinin seyahat ettiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.