Altın fiyatları tarihi zirveden döndü

Altın fiyatları tarihi zirveden döndü

Gram altın 390 lirayı aştı. Ons altın 1770 dolardan işlem görüyor. Ağustos vadeli altın kontraları, Comex piyasasında ons başına 1,791 dolara çıkarak, son 8 yılın zirvesini gördü. Ons altın tarihi zirveyi 2011 yılında 1923 dolarla görmüştü.

A+A-

İstanbul serbest piyasada dolar 6,84 liradan, euro 7,75 liradan güne başladı. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 6,85 lira, euronun satış fiyatı ise 7,76 lira olmuştu.

Altın fiyatları ise hafta başından bu yana yükselmeye devam ediyor. İstanbul'da çeyrek altın 640, gram altın ise 390 liradan satılıyor. Hafta başında 1720 dolar olan ons altın ise saat 09.00 itibariyle 1770 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatlarındaki artışta, korona virüsü salgınının yeniden yaygınlaşmasının getirdiği ‘güvenli liman' talebi önemli rol oynuyor. Merkez bankalarının piyasaya trilyonlarca dolar sürmesi ve düşük faizler de altını hareketlendiriyor.

Ağustos vadeli altın kontraları, Comex piyasasında, ons başına 1,791 dolara çıkarak 2012'den beri en yüksek seviyesine çıktıktı. Vadeli ons altın Eylül 2011'de 1923 dolara kadar çıkmıştı.

COMEX PİYASASI NEDİR?

Comex; altın, platinyum, bakır, gümüş ve benzeri değerli metallerin işlem gördüğü ABD'de yer alan vadeli işlem borsasıdır. Bu borsalarda işlemler fiziki teslimat esasına göre yapılmaktadır.

PİYASALAR POZİTİF SEYİRDE

ABD ve Avrupa'da açıklanan makroekonomik veriler ise beklentileri aştı. ABD ve Avrupa'da dün açıklanan Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri, hem imalat sanayisinde hem de hizmet sektöründe toparlanmanın beklentilerden güçlü olduğunu gösterdi.

İmalat sanayi PMI, İngiltere'de 50'nin üzerine çıktı. Euro Bölgesi'nde de 46,9 olarak gerçekleşti.

ABD'de dün açıklanan bir diğer veri olan yeni konut satışları da mayısta yüzde 16,6 artarak beklentilerin üzerine çıktı.
(EKONOMİ SERVİSİ - Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.