Azerbaycan: Ermenistan'ın saldırısında 10 sivil öldü

Azerbaycan: Ermenistan'ın saldırısında 10 sivil öldü

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yeniden alevlenen çatışmalar, üçüncü gününde de karşılıklı suçlamalar eşliğinde sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan'ın son saldırısında 10 sivilin öldüğünü açıkladı. Ermenistan ise Azerbaycan'a ait bir insan

A+A-

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yeniden patlak veren çatışmalar, üçüncü gününde de devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın kaybettiği mevzileri geri almak için düzenlediği saldırıda sivillerin öldüğünü duyurdu. Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa, Azerbaycan'a ait bir insansız hava aracının (İHA) saldırısında, sivil bir otobüsün alev aldığı belirtildi. 

ALİYEV: 10 SİVİL ÖLDÜ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter yönlerinde kaybettikleri mevzileri geri almak için saldırı başlattığını aktardı. Terter ve Ağdam bölgesinde yoğunlaşan saldırılarda çok sayıda konutta hasar meydana geldiği ve sivillerin öldüğü kaydedildi.

ERMENİSTAN: SİVİL OTOBÜS ALEV ALDI

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ise Vardenis kasabasına Azerbaycan'a ait bir İHA'ın saldırısında sivil bir otobüsün alev aldığı bildirildi. Bakanlık, Azerbaycan'dan gelen açıklamaları yalanladı.

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANIYOR

Öte yandan, BM Güvenlik Konseyi Dağlık Karabağ'daki çatışmalar nedeniyle bugün acil olarak toplanacak. Toplantı çağrısı, Almanya ile Fransa'nın başını çektiği bir dizi ülkeden geldi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.