Bakan Koca: Hakkari 14. haftada pik yaptı

Bakan Koca: Hakkari 14. haftada pik yaptı

Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından illerin pik yapma durumu hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hakkari’nin 14. Haftada pik seviyesini yakaladığını söyledi.

A+A-

Dün gerçekleştirilen Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından virüsün seyrine ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hakkari'ye ilişkin de bilgi verdi.  

Hıfzıssıhha kurulları ve emniyet teşkilatlarından alınan bilgilere göre; son 1 hafta içinde 81 ilde Kovid-19 tedbirlerine uymadığı için yaklaşık 18 bin kişiye para cezası kesildiği anımsatan Bakan Koca, İl Hıfzıssıhha Kurullarının ihtiyaçlara binaen illerine has kararlar aldığını söyledi.

Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa başta olmak üzere bazı illerde hastalığın pik seviyesine ulaştığını belirten Bakan Koca, Türkiye'nin en fazla hastayı beşinci haftada gördüğünü ifade etti.

Bakan Koca, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir'de beşinci haftada pik yapıldığını gördüklerini, Hakkari ve Kütahya'da ise 14'üncü haftada pik yapıldığını bildirdi.

Son 3 günde en çok ve en az vaka görülen illeri açıklayan Bakan Koca, “15'inci haftada Batman, Şırnak, Antep, 16'ncı haftada Bursa, Konya, Mardin, Van, 17'nci haftada Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar'ın piki oluşturma döneminde olduğunu görmüş oluyoruz. Yani Anadolu'da 1'inci dalga halen devam ediyor. Sayılardaki artış da yukarıda pikini tamamlayan illerin daha stabil olduğunu ama aşağıda Anadolu'daki, Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizde bahsettiğim pikini tamamlama durumunda olan illerimizdeki artış da toplam vaka sayısının düşmemesine, belli bir yerde stabil kalmasına sebep olmakta. Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü 7 il, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa. Ayrıca son 3 gün en az vaka görülen 7 il ise sırasıyla, Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik" ifadelerini kullandı.(Hakkariobjektif)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.