Beyaz Saray Fauci'yi hedef gösterdi, ABD karıştı

Beyaz Saray Fauci'yi hedef gösterdi, ABD karıştı

Beyaz Saray, ABD'de korona virüsü salgınıyla mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci'ye karşı bir karalama kampanyası başlattı. Trump'ın Fauci'den 'rahatsız olduğunu' belirtilirken, CNN'e isim vermeden konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi 'Fauci'n

A+A-

ABD'de korona salgınıyla mücadelenin en yetkili ismi olan, bazı kesimlerce ‘Doktor Amerika' olarak anılan Anthony Fauci, vakaların artması konusundaki sert uyarılarının ardından Trump yönetimi tarafından ‘kenara itildi'. Fauci'nin ABD Başkanı Donald Trump'la hazirandan beri görüşmediği belirtilirken, bir Beyaz Saray yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada doktorun ‘söylediklerinin defalarca yanlış çıktığını' öne sürerek bu durumun kendilerini endişelendirdiğini savundu.

‘FAUCI'YE GÜVENİLDİĞİ GERÇEĞİNİ KABULLENEMİYOR'

Bu sözler sosyal medyada tepki çekerken, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı ve Kaliforniya vekili Demokrat Adam Schiff, bu tavrın ‘gaddarca' olduğunu dile getirdi. Fauci'yi karalama kampanyasının ‘gaddarca' diye niteleyen Schiff, bu davranışın ‘Trump'ın tipik tavrı' olduğunu aktardı. Schiff, “Trump, Amerikan halkının Dr. Fauci'ye güvendiği ve kendisine güvenmedikleri gerçeğini kabullenemiyor” ifadelerini kullandı.

İKİLİ ARASINDA GERİLİM ARTIYOR

Korona virüsü salgınının ABD'de patlak verdiği ilk zamanlarda, basın açıklamaları ve görev gücü toplantılarında konuşan Fauci'nin, özellikle son dönemde daha az göz önünde olması dikkat çekmişti. Korona krizinde Trump'la birçok kez karşı karşıya gelen ve Trump destekçileri tarafından ‘Doktor Kıyamet' olarak anılan Fauci'nin Trump'la en son haziranda görüştüğü belirtildi. Halk sağlığı alanında uzun bir kariyere sahip olan 79 yaşındaki Fauci ile Trump arasındaki ‘gerilimin' etkileri ise son dönemde ikilinin verdiği röportajlarla arttı.

Geçtiğimiz haftalarda Trump, Fauci'nin ‘çok fazla hata yaptığını' söylemiş, vakaların arttığı uyarısı yapan doktorun “Dizimize kadar battık” sözlerine ‘katılmadığını' dile getirmişti. “Onunla aynı fikirde değilim” diyen Trump, vakaların hızla arttığı ABD'nin salgında ‘iyi bir yerde' olduğunu iddia etmişti.

‘TRUMP, FAUCI'DEN RAHATSIZ OLUYOR'

Özellikle, Fauci'nin ‘uzun zamandır Trump'a bilgi vermediğini' söylediği Financial Times söyleşisinin ardından, ikili arasındaki gerilimin arttığı kaydedildi. Bir Beyaz Saray yetkilisi Trump'ın, Fauci'nin açıklamalarından ‘rahatsız olması' nedeniyle ikili arasındaki gerginliğin yükseldiğini aktardı. Beyaz Saray'dan başka bir isim ise Trump'ın Fauci'den ‘şikayet ettiğini' öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.