CHP Heyeti Ahmet Türk’ü Ziyaret Etti

CHP Heyeti Ahmet Türk’ü Ziyaret Etti

CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker, yerine kayyum atanarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan uzaklaştırılan Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker HDP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu. CHP'li heyeti, yerine kayyum atanarak Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Ahmet Türk karşıladı. Ali Şeker, HDP İl Binası önündeki polis ablukası için "Bu talimatı kim verdi? Hiç kimsenin Türkiye'ye bu rezilliği yaşatmaya hakkı yok" dedi. Ahmet Türk ise "İnanıyorum ki demokrasinin güçlü hale gelmesi için hepimizin omzunda olan yükün bilincindeyiz. Demokratik Türkiye için daha güçlü ortak refleksler ve aklı ortaya koymalıyız" ifadelerini kullandı. 

Şeker: Seçme ve seçilme hakkının gaspı 

Görüşmede Ali Şeker şunları dedi: "Seçimle göreve gelen kişiler yerine seçimle gelmedikçe Mardin'in Büyükşehir Belediye başkanları bu arkadaşlarımızdır. “Biz şuanda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başka biri tarafından başka bir şekilde kullanılmasından dolayı büyükşehir belediye başkanlarını burada ziyaret ediyoruz."Bunun adı demokrasi değildir, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Seçime girme hakkı olan kazandıktan sonra mazbatası verilmeyen ikinciye mazbata veren bir demokrasi anlayışı Türkiye'ye yakışmıyor. “Seçildikten sonra toptancı bir anlayışla büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması meclislerinin feshedilmesi Türkiye demokrasisine yakışmıyor.

“Tüm partilerin katılımıyla Kürt sorunu çözülsün”

"Kürt sorunun çözümü konusunda parlamento uzun zamandır görevini yapmamaktadır. Bütün çağrılarımıza rağmen bundan kaçınılmakta ve bu işin barış içinde çözülmesi istismar edilmektedir.

“Parlamento üstüne düşen görevi yapsın bütün partilerin katılımıyla Kürt sorunu çözülsün, Türkiye'nin önü açılsın, bölgede barışın önü açılsın şiddet son bulsun. (Bianet)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.