Demirtaş'ın avukatı: 'Her an tahliye edilebilir'

Demirtaş'ın avukatı: 'Her an tahliye edilebilir'

Avukat Aydın Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın tahliyesinin önünde bir engel kalmadığını söyledi.

A+A-

Selahattin Demirtaş'ın avukatlarından Aydın Erdoğan, Ankara 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karardan sonra HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi önünde herhangi bir engel kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Sayın Demirtaş'ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı" dedi.

Rûdaw'a konuşan Aydın Erdoğan, tutuklu bulunan Demirtaş hakkında 2 Eylül'de tahliye kararı verildiğini, karara yapılan itirazın da reddedildiğini hatırlatarak, "Bundan sonra Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde kalması için bir sebep kalmadı" dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Sayın Demirtaş'ın daha önce bir konuşmasından dolayı aldığı 4 yıl 8 aylık bir cezası vardı. O cezanın karşılığını halihazırda yatmış bulunuyor. Yani bugün Türkiye'de mevcut yürürlükteki yasalara göre şu anda ona verilen cezasını yatmış durumdadır. Bazı bürokratik işlemler var, gecikmeler oluyor. Bizim elimizde olmayan nedenler, bizim tam olarak bilemediğimiz nedenler var. Ama her an Sayın Demirtaş'ı dışarıda özgür olarak görme şansımız var artık. Şu anda bir engel kalmadı artık. Verilen mahkumiyet cezası tamamen kanunsuzdu. Yani o 4 yıl 8 aylık ceza, bir barış konuşmasında, tamamen ülkede barışı tesis etmek için yapılan çabaları anlattığı bir konuşmadan ötürüydü. Örgüt propagandası yaptığı sayılarak cezalandırıldı. Asla öyle bir niteliği yoktu ve tamamen kanunsuz olarak cezalandırıldı."

Demirtaş'ın durumunun birkaç gün içerisinde açığa kavuşacağını belirten Erdoğan "Bu 4 yıl 8 aylık ceza bu şekilde verildi ve mahkeme de AİHM'in verdiği tahliye kararına uymadı. Şimdi ise 18 Eylül günü AİHM yeniden Demirtaş'ın aleyhine olan bu durumları yeniden görüşecek ve bir karar verecek. O karardan önce de 'Türkiye'de hukuk işliyor' görüntüsü vermek için mahkeme tahliye kararı verdi. Mahkeme bu kararı verdi ama Selahattin Demirtaş'a karşı işlenen hukuksuzluklar bitmiyor. Bu Türkiye'de bilinen bir durum. O nedenle her an özgür olabilir."

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.