Erdoğan ve Putin, Karabağ'ı görüştü

Erdoğan ve Putin, Karabağ'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin'le görüştü. Kremlin'den yapılan açıklamada, “Rus tarafı, Dağlık Karabağ'da devam eden silahlı eylemler ve Orta Doğu'dan teröristlerin bu çatışmalara artan katılımıyla ilgili derin endişesini dile getirdi' ifadeler

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Görüşmede Suriye'deki gelişmeler ve Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar ele alındı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, "Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki gelişmeler müzakere edildi. Rus tarafı, devam eden silahlı eylemler ve Orta Doğu'dan teröristlerin bu çatışmalara artan katılımıyla ilgili derin endişesini dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Putin'in, Azerbaycan ve Ermenistan liderleriyle gerçekleştirilen temaslar ve ateşkesin en kısa zamanda sağlanması amacıyla atılan adımlar hakkında Erdoğan'a bilgi verdiği aktarılan açıklamada, "Rusya ve Türkiye'nin dışişleri ve savunma bakanlıkları ile iki ülkenin istihbarat kurumları arasında koordinasyonun sürdürülmesine karar verildi" denildi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.