Esendere Belediyesi öğrencileri YKS sınavına ücretsiz götürecek

Esendere Belediyesi öğrencileri YKS sınavına ücretsiz götürecek

Esendere Belediyesi, 27-28 Haziran’da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için öğrencileri Van ve Hakkari’ye ücretsiz götürecek.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, 27-28 Haziran'da Türkiye genelinde yapılacak YKS sınavına katılacak tüm öğrencilere başarılar diliyorum dedi.


Büyüksu,”Bilindiği üzere YKS sınavı 81 il merkezinde ve Türkiye'nin birçok ilçesinde yapılacaktır ama ne yazık ki Yüksekova'mızın nüfusu 120 bin olduğu halde Yüksekova'da bu sınav yapılmamaktadır. Bu da bölgemizde mezun olan öğrencileri ciddi anlamda mağdur etmektedir. Bize en yakın yer Hakkâri ve Van'dır.  Öğrencilerimiz bu iki yerde özellikle sınava girmektedir.  Bu salgın sürecinde bu öğrencilerimizin mağdur olmaması hususunda bizde belediye olarak Esendere beldesinden Güllüce (Sekran) köyüne kadar buradaki bütün öğrencilerin Hakkari ve Van merkezine ücretsiz olarak sınava götürüp getireceğiz inşallah” dedi.

Bizim çağrımız aynı zamanda Hakkari Valisine, ilçe kaymakamlığımıza ve bölgedeki  hayırlı iş adamlarımızadır diyen Büyüksu,”Dün olduğu gibi, bugünde, yarında öğrencilerimizin yanında olacağız. Büyüklerimizden, yöneticilerimizden özellikle sınav merkezlerin Yüksekova'da yapılmasını istiyoruz, bunun için dileklerimizi arz ediyoruz”

İRTİBAT BÜROSU KURACAĞIZ

Büyüksu, Belediyemiz bünyesinde irtibat bürosu kuracağız, bu konuda iki personelimizi görevlendireceğiz. Öğrencilerin bilgilerini alacağız. Tüm başvuruları aldıktan sonra ona göre bizde servislerimizi tahsis edeceğiz. Piyasada kiralamak suretiyle serviler kiralayacağız ve öğrencilerimizi istedikleri yerlere bırakacağız isterlerse onların aileleri ile beraber Van ve Hakkari'ye götürüp getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.