Hindistan'da vaka sayısı hızla artıyor

Hindistan'da vaka sayısı hızla artıyor

Hindistan'da vakalardaki istikrarlı artış devam ediyor. Bir günde 17 binden fazla vakanın kaydedildiği ülkede, temmuz ayında vaka sayısının 925 bine ulaşacağı öngörülüyor.

A+A-

Korona virüsü vakalarının hızla arttığı Hindistan'da son 24 saat içinde 17 binden fazla yeni enfeksiyon vakası kaydedildi. Dünya sıralamasında vaka sıralamasında dördüncü olan Hindistan'da ölü sayısı 15 bin 685'e yükseldi. COV-IND-19 isimli çalışma grubunun araştırmasında ise temmuz ayında vaka sayısının 925 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.

‘SAYILARA SAPLANIP KALMAMALIYIZ'

Korona virüsü kaynaklı ölümleri önlemeye öncelik verilmesini gerektiğini söyleyen Hindistan'da korona virüsü görev gücü üyesi ve Ulusal Epidemiyoloji Enstitüsü direktörü Dr. Manoj Murhekar, “Ölümleri önlemeye odaklanmalıyız, sayılara saplanıp kalmamalıyız” dedi.

‘925 BİN KİŞİ ENFEKTE OLABİLİR'

Michigan Üniversitesi'nden biyoistatistik profesörü Bhramar Mukherjee liderliğinde kurulan COV-IND-19 isimli çalışma grubunun yaptığı araştırmada, Hindistan'da vaka sayısının 15 Temmuz'a kadar 770 bin ila 925 bine ulaşacağı öngörülüyor.

Yaklaşık 20 milyon nüfuslu Hindistan'da, Covid-19 hastaları için yalnızca 13 bin 200 hastane yatağı mevcut. Yeni tesislerin ve sağlık merkezleri kurulurken, oteller de hafif belirtiler gösteren Covid-19 hastalarını ağırlamaya hazırlanıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.